Najlepše tužne pesme u 2022 – do sad

Možda zvuči kontradiktorno ali ja volim da slušam tužnu muziku kada sam tužna! Za mene je to jedna vrsta ventila – povežem se sa baš svakom emocijom koja je i u meni i u muzici, dobro se isplačem i mogu da nastavim dalje. Razumete me i radite isto to? Znala sam!

In the Mood for Love: Ovo su 50 najlepših ljubavnih pesama svih vremena

Nekim danima je lako biti srećan i pozitivan, ali nekim, čak i da se ništa loše ne dešava, uspevamo da potonemo do najnižih nivoa naših osećanja. Ukoliko vam tada prija da se isplačete i potrebno vam je nešto što će vas na to navesti, pokušajte sa muzikom. U nastavku vam otkrivamo četiri odlične tužne pesme za koje se smatra da su najbolje u 2022 – do sada. A, s obzirom na sva dešavanja u svetu, nešto nam govori da će ih biti još…

“thought it was” – iann dior, Travis Barker, and Machine Gun Kelly

Za ianna diora možda znate zbog pesme “Mood” koja je postala viralna na TikToku, a sa ovim novim hitom muzičar je svojim fanovima doneo ozbiljnu promenu ritma koja nam, priznajemo, prija. U ovoj pesmi, zajedno sa Travisom Barkerom i Machine Gun Kellyjem iann peva o svojoj usamljenosti uprkos ogromnoj slavi koju je stekao.

“Watercolor Eyes” – Lana Del Rey

Novi singl Lane Del Rey debitovao je u drugoj sezoni serije “Euforija”. Kada spojimo ovu pevačicu sa ovom serijom, jasno nam je da pesma ne može da bude ništa drugo do – tužna. “Hot summer and cold watermelon / Your love stings like blood and a lemon / Why do you leave me with watercolor eyes?”

“Background Music” – Maren Morris

Za sve one koji pate zbog ljubavi, Maren donosi prelepu, melanholičnu posvetu svom ljubavniku, ali i neizbežnosti smrti. “Maybe all we’ll ever be to them in a hundred years / Is three minutes in a car, in a bar, that says we were here / If that’s you and me when it’s all said and done / Hard not to see we’re the lucky ones / Not everybody gets to leave a souvenir.”

“so far ahead > empire” – Gunna 

Iako ovu pesmu ne moramo nužno klasifikovati kao tužnu, ona u nama ipak budi nostalgična osećanja dok reper peva o tome koliko je daleko stigao uprkos poteškoćama sa kojima se suočavao tokom svog života.

Foto: Unsplash

Priredila: I. T.