LEPOTA / Kosa

5 načina da unapredite svoju beauty rutinu ove jeseni

Jer sa novom sezonom dolaze i nove navike!

Uprkos činjenici da uživamo u jesenjem ušuškavanju, ne možemo da poreknemo da nas upravo u ovom periodu hvataju seta i nostalgija koje dovode do toga da se ne osećamo super-raspoloženo u baš svakom trenutku.

Šta raditi tada? Jednostavno je – okrenuti se sebi i svim onim beauty ritualima koji nas i inače uveseljavaju, samo sa malim, jesenjim ‘twistom’.

Nega kože sezonskim sastojcima

Kada kažemo jesen, pomislimo na bundevu, a kada kažemo bundeva, bićemo iskreni, pomislimo na pumpkin spice latte. No, stvar je u tome da ovaj simbol jeseni ne mora da se nađe samo na našem meniju, već i u našoj skin-care rutini. Maske, pilinzi, kremice… svi oni su mahom prilagođeni aktuelnoj sezoni te će se pobrinuti za to da vaša koža bude lepa i negovana tokom hladnih dana.

Prirodni dezodorans

Zbog prijatnijeg vremena, tokom jeseni imamo priliku da se okrenemo prirodnim dezodoransima koji će nam, uz zaštitu, obezbediti i prijatan miris tokom celog dana. Bonus: nežniji su prema koži i nećete imati problema sa neprijatnim iritacijama.

Prirodna boja za kosu

Nakon, prema kosi, prilično agresivne sezone, vreme je da više pažnje posvetite nezi. Pored maski i pakovanja, savetuje se povratak što prirodnijoj boji kose (u slučaju da se farbate) i to korišćenjem prirodnih boja bez amonijaka koje neće dodatno oštetiti vlasi.

Bademovo ulje

Kada smo već kod nege, još jedan od sastojaka koji možete uključiti u svoju beauty rutinu je i bademovo ulje. Odlično je za hidrataciju kako kose, tako i kože, čak i one najosetljivije, a benefite ćete primetiti ubrzo nakon prvog korišćenja.

Pastelni manikir

Dok smo tokom leta rado nosili odvažne, jarke boje, jesen je za nešto umereniji manikir i pastelne tonove. Dobrodošle su sve bež i braon nijanse, kao i kratki nokti koji će se savršeno uklopiti u tu cozy estetiku.

Foto: Unsplash, Instagram

Tekst: Grazia Srbija