7 svežih parfema koje ćete zavoleti

Izrazite svoj karakter i senzibilitet

Parfemi su više od pukog dodira elegancije. Oni predstavljaju sredstvo izražavanja, u kom svaka mirisna nota govori svoju priču. U eri gde se vrednost stavlja na autentičnost i personalizaciju, parfemi predstavljaju jedinstven način da iskažete svoj karakter i senzibilitet. Za nama su hladniji dani, ali i jaki, oporni mirisi koji njima priliče. Kako se kalendar okrenuo ka proleću, vreme je za sveže i lagane note, koje će nadahnuti vaša čula.

Iako nijedan parfem ne miriše isto na svakome, u tome je i njihova čar. Bilo da preferirate cvetne, citrusne, drvenaste, ili začinske mirise, sledeća selekcija pomoći će vam u odabiru pravog parfema ovog proleća.

Hermes- Un jardin sur le nil

Vrt na Nilu je impresionistička šetnja kroz vrtna ostrva Nila u Asuanu. U srcu ovog osvežavajućeg parfema su zeleni mango, lotus, tamjan, kalamus i drvo platina. Ova neobična kombinacija mirisnih nota će vas očarati svojom suptilnošću i postojanošću.

Viktor & Rolf- Flowerbomb ruby orchid

Gornje note ovog cvetnog i voćnog parfema su akordi breskve i vinove loze. Srednju notu čini rubin orhideja, a završava se baznom notom vanile, koja savršeno povezuje sve sastojke.

Kilian- Blue moon ginger dash

Ovaj kompleksni parfem se otvara bliskom esencijom limuna, koja u kombinaciji sa kaloneom pruža morski osećaj, za neponovljivu svežinu. Miris brzo dovodi do akorda votke zajedno sa organskom esencijom đumbira na bazi belog mošusa, sa rezonantnim notama ambroksana. Uprkos toplim, žačinskim notama, ovaj miris savršeno parira toplim danima.

Valentino- Born in Roma Donna green Stravaganza

Valentinov raskošni miris odražava suštinu bujnih rimskih vrtova i živog duha. Parfem počinje dimnom i intrigantnom aromom Lapsang Souchong čaja. Srce mirisa je blistav prikaz apsoluta jasmina, koji simbolizuje modernu ženstvenost pod rimskim suncem. Miris kulminira sa bazom bogatog ekstrakta vanile, dodajući zadivljujuću i luksuznu završnicu ovom izvanrednom mirisnom putovanju.

Kenzo- Ikebana mimosa

Ikebana mimosa u srcu mirisa, nudi jedinstven baršunasti i cvetni izraz. U baznim notama, vertikalnost hinoki drveta podržava celu kompoziciju. Srednju notu čini ekstrakt zlatnog susama i apsolut mimosa, dok gornju notu čini kumkat. Ovaj parfem čini kombinaciju cvetnog, puderastog i drvenastog iskustva.

Gucci flora- Gorgeous Gardenia

Veseli, cvetni potpis sa mirisom koji je izgrađen oko cveta bele gardenije i jasmine. Savremeni cvetni parfem predstavljen je veselim akordom cveta kruške, koji podstiče korisnike na radost, dok dodir smeđeg šećera dodaje slatkoću.

Givenchy- Irresistible

Parfem počinje sa voćnim, sočnim i hrskavim tonovima kruške i ambrete,zatim lagano prelazi u praškasti iris koji se pretvara u ples ruža i plavog drveta pružajući mirisu odmerenu količinu napetosti, pre nego što se sočno spoje sa laganim notama mošusa. Osnažujući Givenchy parfem je smeo poziv na ples i slobodu.

Foto: Promo, Profimedia