Makeup inspiracija: Donosimo sve prolećne beauty trendove

Sve je isto, a drugačije. Trendovi dolaze, prolaze i vraćaju se, sa primesama kreativnih iskoraka i smelosti. Ideje su tu, a na vama je da se nadahnete, isprobate, modifikujete ili usvojite aktuelne stilove.

Sjajan, blistav ten

Davno smo apsolvirali, ali nije naodmet podsetiti, da jedino na negovanoj, dobro pripremljenoj koži, šminka dobija svoju svrhu. Čuvena hidratacija, redovno čišćenje, kreme, serumi, sve ono što hrani i brani kožu, osnova su lepote, a sve ostalo je nadogradnja. Kada smo taj prvi zadatak dobro uradili, onda nam nije potrebno mnogo make-upa. Nega, pre svega.

Koloritni svet

Odložite vaše standardne smeđe nijanse senki i crne okvire, ma koliko da je i dalje mačkast izgled u trendu. Prepustite se zabavnim, drugačijim, upečatljivim bojama poput tamnoplave, tamnozelene ili crvene. Ma koliko da vam izgledaju isuviše avangardno, svakako ih isprobajte, otkrićete da su osveženje i opcija, ako ništa drugo, za posebne prilike.

Sve nijanse crvene

U kontrastu sa tradicionalnom paletom nežnog prolećnog kolorita, crvene nijanse su se izdvojile, kao i cherry-cola. Crvena kao boja koja pravi razliku, idealna je i za dan i noć. Jedina je razlika što za dnevne prilike osim karmina ništa više od šminke vam nije potrebno, osim negovane, dobro pripremljene kože, dok za veče slobodno možete istaći i druge delove lica, poput očiju.

Usklađene, oštre forme

Bob kao hair klasik ne predaje se, baš kao i zalizana kosa, bez obzira da li imate kratke ili nešto duže vlasi, što je praktično a efektno, naročito za letnju sezonu. Retro manir u vidu mokrih talasa takođe je aktuelan. Za one smelije, tu su geometrijski ili asimetrično isečeni delovi kose.

Foto: Profimedia