Glam izgled se može postići sa vrlo malo šminke: Evo kako

Bez obzira da li vam je šminka deo svakodnevne rutine ili samo izlet za specijalne prilike, ulazak u novu godinu je prilika da se prepustite eksperimentima. Kao što i sami znate, blistav ten je savršena podloga za šminkerske bravure, što u fokus stavlja pre svega negu, a eventualne nesavršenosti lako se rešavaju dobrom podlogom u vidu prajmera, pudera i korektora.

Kada ste kožu pripremili, možete se prepustiti kreiranju željenog looka. Efekat svetlucavosti uvek je dobrodošao, a u susret Novoj godini i žurkama koje slede, prosto se podrazumeva, čak i ako preferirate minimlizam. Kako lice ne bi izgledalo monotono, hajlajter će vam priskočiti u pomoć da naglasite vrhove jagodica, deo iznad obrva, vrh nosa. Tako će vaša šminka izgledati upečatljivo, zabavno i dobićete određenu dozu glamura.

Kada je reč o očima, one su poligon za kreativnost, koju ćete realizovati proizvodima koje najviše volite. Smokey eyes je uvek dobar izbor, ukoliko želite svom pogledu da podarite dozu mističnosti. Za naglašenje trepavice, pune volumena, tu je maskara kao final touch, posle nanošenja senke zlatnih ili srebrnastih tonova, kao must have ove sezone.

Ukoliko preferirate ekscentrične akcente, poigrajte se izvlačenjem neobičnih linija ajlajnerom ili olovkom jarkog kolorita, poput crvene boje. Ukoliko nemate vremena da se bavite make-up lookom, držite se nepisanog pravila da crveni ruž i ajlajner prave razliku, kao i da naglašene oči traže diskretniju boju usana i obrnuto. Mada, jedino je važno da se dobro osećate u svojoj koži.

Naše top preporuke potražite u nastavku:

Foto: Profimedia, Promo