3 razloga zašto je svila najvredniji saveznik za lepotu

Najpametnija investicija koju možete učiniti za svoju lepotu.

Luksuzni dodir svile nam ne pruža samo odeća, već i dodaci za lepotu, a svilene jastučnice predstavljaju jedan od najefikasnijih načina za poboljšanje kvaliteta vaše kože i kose.

Evo 3 razloga zašto je svila vaš najluksuzniji saveznik u lepoti:

Nega kože

Svilene jastučnice omogućavaju koži da apsorbuje sve blagodeti rutine noćne nege, jer ne upija vlagu i hidratantne proizvode koje ste naneli. Pored toga, svila je hipoalergenska i antibakterijska, što je čini idealnim izborom za osetljivu i nadraženu kožu. Svilene jastučnice preporučuju se i onima sa aknama, jer sprečavaju širenje bakterija na druga područja lica. Takođe je vredno napomenuti da kako tekstura smanjuje trenje sa licem, sprečava se stvaranje finih linija i bora.

Iz potpuno istih razloga, vredi investirati u svilenu zaštitnu masku.

Nega kose

Tokom spavanja, stvara se trenje između uobičajene pamučne jastučnice i kose, zbog čega se kosa lomi i kovrdža. Zbog toga je ulaganje u svilene jastučnice, koje ne isušuju kosu, jedan od najpametnijih beauty poteza.

Heat Hairstyles

Ništa ne oštećuje kosu više od pegle, prese i fena. Koristeći svilene trake za uvijanje možete napraviti talase bez ikakvog kovrdžanja i bez uznemiravanja kose alatima za uvijanje.

foto:Unsplush