4 znaka koji otkrivaju da je vaša kosa oštećena

Često farbanje, stres, vrućina i loša ishrana – faktori koji utiču na zdravlje naše kose su mnogobrojni i donekle neizbežni.

Oštećeni izgled kose je uobičajena pojava, mada uz pomoć specifičnih postupaka možemo našoj kosi vratiti lepotu i sjaj. Ali koji su to znaci koji otkrivaju da odmah treba preduzeti mere za revitalizaciju kose?

Gubitak kose

Svakodnevno, četkanjem ili šamponiranjem gubimo određenu količinu kose i to je normalno. Međutim, u nekim slučajevima gubitak kose je ozbiljan i može biti posledica stresa, starosti, teških lekova ili trudnoće. Da bi se to izbeglo, stručnjaci naglašavaju da moramo održavati kožu glave čistom. Dobar šampon i regenerator mogu napraviti primetnu razliku.

Oštećeni krajevi

Oštećeni krajevi su nešto sa čime smo se svi susreli. Redovno šišanje će vas spasiti oštećenih kajeva, dok će hidratantno ulje na krajevima nakon pranja kosu duže održavati zdravom.

Krhka kosa

Ako ste primetili da je kosa lomljiva, verovatno biste joj trebali vratiti elastičnost. Nedostatak proteina, dehidracija i izlaganje suncu glavni su razlozi zbog kojih se kosa lomi, a jedini način da je zaštitite od ove štete je poboljšana rutina lečenja. Nemasno hidratantno mleko popravlja i neguje kosu, takođe možete koristiti shea maslac i ulje semenki kajsije.

Čvorovi duž kose

Čvorovi duž kose znak su oštećene kose i mogu postati bolni i dosadni prilikom četkanja i stilizovanja. Da biste rešili problem, dobro je spavati na jastucima od svilene tkanine, ali i osušiti kosu mekim peškirom. Na kraju, pokušajte sa četkanjem pre šamponiranja, kako biste se posle i uz pomoć regeneratora lakše rešili dosadnih čvorova.