5 načina da napravite savršene lokne bez toplote

Niko od nas ne može da odoli dugim uvojcima i predivnim talasima u kosi. Ali šta je sa vrućim alatima koji uništavaju našu kosu? Pronašli smo pet različitih načina za stvaranje omiljene frizure bez upotrebe alata za oblikovanje, koji su savršeno bezbedni. 

Duga, zdrava i negovana kosa uvek je za divljenje, niko od nas to ne može osporiti. Međutim, postizanje željenog rezultata bez oštećenja kose nije uvek lako ili barem tako smo razmišljali dok nismo otkrili tehnike koje će nam dati uvojke iz snova bez upotrebe bilo kog alata koji emituje neželjenu toplotu.

1. «Plopping»

Prva tehnika koja će vam pomoći da dobijete uvojke kakve želite, a da kosu ne opterećujete toplotom, je “Plopping”. Transformisaćemo pamučni kaiš od našeg ogrtača u vrhunski predmet za stvaranje opuštenih talasa. Mali savet za zaštitu naše kose je odabir kaiša od meke tkanine. Ova tehnika radi i sa maramom. Princip je jednostavan.

Podelite kosu na pola i postavite pojas od ogrtača na vrh glave tako da obuhvati obe strane vašeg lica. Umotajte prvu „nit“ kose oko pojasa i nastavite isti postupak dodavanjem druge „niti“ prvoj. Na kraju, trebalo bi da imate jedan deo kose umotan oko celog pojasa. Ponovite postupak sa druge strane. Na kraju, uhvatite gumenom trakom i ostavite kaiš na kosi preko noći.

2. Koristite velike čarape

Ista je tehnika kao i prva, ali u ovom slučaju će vam, umesto da koristite kaiš sa svog ogrtača, trebati velike čarape. Kakav je proces? Podelite kosu na dva ili četiri dela u zavisnosti od željenog rezultata. Na svaki odeljak stavite čarapu na vrh glave i pričvrstite je šnalom. Uzmite deo kose i omotajte preko čarape. Ponavljajte isti pokret dok čarapa ne bude „upletena“ u kosu. Na kraju zavežite na kraju gumicom. Sledite isti postupak za ostale pramenove, stavljajući svaki put novu čarapu na glavu.  

3. Satenska tkanina za svilene uvojke

Ako je vaša kosa oštećena, bolje je odabrati mekšu metodu. U ovom slučaju, satenska traka će vam omogućiti da dobijete lepe „talase“, istovremeno štiteći kosu, jer neće uzrokovati trenje. Pored toga, ovaj fleksibilni materijal pomaže u formiranju prirodnijih talasa. Postupak koji ćete slediti sa satenskom trakom je isti kao i prethodni načini.

4. Traka čini čuda

Ova metoda će vam pružiti lepe, prirodne “talase”. Kako ćete to učiniti? Stavite traku za glavu, kao na snimku a zatim omotajte pramenove kose. Ostavite je cele noći i kad odvežete kosu, bićete fascinirani rezultatom.

5. Gumena traka “Cvet”

Ovaj dodatak u obliku cveta omogućava vam da stvorite uvojke bez oštećenja kose.  U zavisnosti od željenog rezultata (glomazne uvojke, raspuštene uvojke, talasi), koristićete dva, tri ili četiri okrugla dela ovog dodatka. Stavite ga na vrh glave, praveći rep. Zatim omotajte kosu oko satenskih krugova. Za rezultat sačekajte 6 sati.