“Calico hair” novi beauty trend o kom svi pričaju

Calico hair

Trendovi inspirisani životinjama nastavljaju da se nižu, a “calico hair” je poslednji izgled koji je uneo nemir među redove, nakon uspeha “wolf cut-a”, “butterfly cut-a”, “jellyfish cut-a” i “kitty cut-a”.

Calico trend je doživeo porast u pretragama ove godine, prema Letnjem izveštaju o trendovima za 2024. godinu na Pinterestu, dok se sve više insajdera pridružuje ovom buntovničkom izvoru inspiracije za kosu. Dakle, evo šta treba da znate o tome.

Šta je calico hair?

Inspirisan karakterističnim bojama kaliko mačke, ovaj trend za kosu podrazumeva spajanje crvene, smeđe i plave boje kose kako bi se stvorio izgled koji je jedinstven i poseban.

@tk.colorss calico cat hair 🐈🧡🤍🤎 so happy with how this turned out🥹 #denverhairstylist #denverhair #calicocathair #denverhaircolor #denverhaircolorist #colorblocking #colorblockhair #creativehair ♬ Fire for You (Sped Up) – Cannons

Zašto izabrati calico hair?

Buntovnički trendovi za kosu doživeli su pravi procvat proteklih nekoliko godina, uz poznate ličnosti poput Bili Ajliš I Majli Sajrus na čelu. Kada je Majli vratila ’70-te godine sa shag frizurom 2020. godine, ljudi su bili skeptični, ali od tada je stil postao mainstream, sa varijacijama poput wolf cut-a i slojevitih Rejčel frizura.

Calico hair će isto učiniti i za trendove boje kose – očekujemo da ćemo videti više ovog izgleda, u različitim varijantama. U osnovi, to je pojačana verzija “chunky” pramenova iz 2000-ih.

@davidxpadilla calico hair🐈 on this lovely client was super fun to do 💗⭐️ #calico #calicohair #althair #althairstylist #chunkyhighlight #hairstylistsoftiktok #haircolorist #haircolor #pahairstylist #phillyhairstylist ♬ lovergirl – saturra

Kako nositi calico hair?

Možete se odlučiti za ekstremne kontraste crvene, smeđe i plave boje, ali takođe očekujemo i blaže varijante. Majli Sajrus (uvek prva u prihvatanju novih trendova) predstavila je svoju nežniju verziju ovog trenda na naslovnoj strani časopisa W Mag.

Na jednoj slici, izgleda kao da ima tople, krupne pramenove iz 2000-ih, ali na drugoj slici možete videti definisanije pramenove duž njenih šiški i oko njenog lica. Umesto da ide na kontrast, ona je svaku nijansu približila jednu drugoj, zamenivši vatreno crvenu boju za amber smeđu, crnu smeđu za srednje smeđu, i izbeljene pramenove za tonove meda.

U nastavku vam donosimo inspiraciju za naših 5 omiljenih načina da se calico hair nosi.

Calico crop

Calico shag

Calico kontrast

Calico pletenice

Calico lokne

Foto: Profimedia, Promo