Retke šiške su jednostavan i lako održiv trend za leto

šiške

Ako ste ikada razmišljali o šiškama, ali ste se plašili da će vam zahtevati previše održavanja, retke šiške su idealno rešenje za vas. Ovaj stil ne samo da izgleda moderno i elegantno, već je i izuzetno lako održiv. U nastavku saznajte sve što treba da znate o retkim šiškama, uključujući savete stručnjaka za frizure i inspiraciju od poznatih ličnosti koje su već prigrlile ovaj trend.

Retke šiške su odličan izbor za svakoga ko nije siguran da li želi pune šiške, jer omogućavaju klijentima da isprobaju izgled i različite tehnike stilizovanja. Retke šiške su mekši, razigraniji oblik šiški koji blago naglašava područja očiju i slepoočnicar. Bilo da su ‘mikro’ retke ili duže, ima manje kose nego kod punih šiški, pa se čelo još uvek može videti. U suštini, one imaju pokret i više “prozračnu” teksturu.

Sigurno ste već videli ovaj stil. Zvezde poput Džene Ortege, Selene Gomez, Kamile Kabelo i Zoe Kravic su sve nedavno nosile retke šiške. Posebno su popularne među K-pop zvezdama kao što su Jennie, Jisoo, Lisa i Rosé iz Blackpinka, što ima smisla: trend retkih šiški potekao je iz Južne Koreje.

Retke šiške su sjajne i mnogo su elegantnije od tradicionalnih šiški, i stoga su odličan uvod u svet šiški bez oštre obaveze na gustu frizuru. Iako ne pružaju toliku pokrivenost čela, mnogo su lakše za stilizovanje zbog svoje lagane prirode. Odlične su za bilo koje doba godine, jer nisu toliko guste kao pune šiške, pa vas neće nervirati na vrućini. Međutim najbolje su za leto jer su bezbrižnije i nisu teške na čelu. Takođe se dobro suše na vazduhu, što je idealno za leto i za svakoga ko se oseća lenjo.

Postoji mnogo načina da ih nosite. Retke šiške su lakše za stilizovanje, posebno za kosu sklonu kovrdžanju. Mogu se zalizati unazad proizvodom ili slatkim aksesoarom ili trakom za kosu, ili ih možete izgladiti i pozicionirati gelom za stilizovanje i završnim uljem.

Dužina retkih šiški može takođe veoma varirati, jer izgledaju jednako šik vrlo kratke kao Hepburn šiške, ravne, podeljene kao zavese šiške, pa čak i izrasle, što znači da je održavanje zaista minimalno. Takođe su veoma svestrane i mogu se nositi uz većinu oblika lica. Retke šiške obično dobro funkcionišu sa kvadratnim, srcolikim i ovalnim oblicima lica. Tekstura omekšava vilicu i može čak produžiti duža lica.

Ipak, sve zavisi od načina na koji ih stilizujete. Bilo koji oblik lica može nositi retke šiške jer su one mnogo manje obavezujuće ili upečatljive od punih šiški ili šiški zavese. Idealne su za nekoga sa dužim čelom ili okruglijim oblikom lica kako bi se stvorila veća dimenzija.

Osećate se inspirisano? Ako želite retke šiške, obavezno zamolite svog frizera za kraće pramenove koji će biti slojevito isečeni ili skraćeni tako da dosegnu do visine očiju ili slepoočnica. Mogu biti kraće u sredini ako želite da isprobate izraženiji izgled šiški, ali to treba da bude mali deo kose kako bi postojali pokret i volumen.

Što se tiče stilizovanja, to zavisi od toga koliko vremena ste spremni da uložite. Za stil prilagođen lenjim devojkama, odlučite se za sušenje na vazduhu. Možete ih sušiti na vazduhu za neuredniji izgled, što odlično funkcioniše sa retkim šiškama, samo koristite prste da ih razdvojite.Za malo složeniju tehniku stilizovanja, koristite okruglu četku i fen za maksimalan volumen. Nanesite sredstvo za volumen i koristite okruglu četku da biste dali volumen i istakli teksturu. Čičak-uvijači takođe mogu zameniti okruglu četku.

Preferirate peglu za kosu? Savršeno. Stilizujte peglom za kosu blago je naginjući ka licu da biste dobili pravi skok šiški i fiksirajte ih uvijačem da se ohlade. Kada se postavi, završite sa omiljenim sprejom za fiksiranje.

Još uvek ste neodlučni da li da se šišate na šiške? To je zabavan način da promenite svoj izgled, zato samo napred. To je kosa, raste opet!

Foto: Instagram, Pixabay