Evo zašto ne treba ponovo da uvijate ili ispravljate kosu

Znamo, svima nam se desilo da operemo kosu, stilizujemo je (ispravimo ili uvijemo), a da nam posle dan-dva frizura liči… Pa, ni na šta. Međutim, ukoliko birate da kosu ponovo tretirate nekim toplim uređajem, odnosno, da je ponovo ispravite ili uvijete, to baš i nije najbolje rešenje. 

Razumemo da želite da uštedite vreme, naročito u situacijama kada treba brzo da se spremite pa nemate dovoljno vremena da ponovo operete kosu i radite sve ispočetka, ali birajući ovu opciju zapravo se dešava da dodatno oštećujete kosu koja se jednom već oštetila stilizovanjem toplim uređajem. Niko od nas ne želi da nam se kosa lako lomi, bude beživotna i bez sjaja, a želimo i da izbegnemo njeno opadanje – dakle moramo da zaboravimo na ovu opciju.

Ukoliko vaša frizura više nije lepršava i sveža kao prvog dana, uvek je bolje oprati kosu kako biste je osvežili proizvodima za negu, a onda oblikovali po želji – manje je oštećenja od duplog stilizovanja, koliko god da je dana prošlo između pranja. 

Ako pak nemate vremena za celokupan proces, odložite stajler ili presu za kosu i upotrebite suvi šampon, serum ili ulje, ili napravite frizuru – rep, punđa ili polupodignuta kosa izgledaće jednako dobro, a uz to ćete zaštititi svoje vlasi. 

Foto: Instagram

Priredila: I. T.