Frizura koju su IT devojke proglasile najvećim trendom 2022.

Postoji li nešto jednako uzbudljivo i zastrašujuće kao nova frizura? Želja za novim izgledom ide paralelno sa strahom da li će vam se i dopasti. To se posebno odnosi na one koji vole dugu kosu i godinama je neguju, ali žude za kraćim stilom, kao što je dug bob – koji ove godine viđamo svuda.

Dug bob dospeo je na vrh lestvice trendova zahvaljujući slavnim ličnostima kao što su Kim i Kloi Kardašijan, Zendeja, Selena Gomez, Lea Mišel i mnoge druge VIP dame. Oduvek je bio popularan stil zbog svoje savršene (ne prekratke i ne preduge) dužine zbog koje devojke požele odmah kod frizera.

No, pre nego što to učinite, ostavljamo vam nekoliko saveta za pravilno stilizovanje ove popularne frizure.

Svima dobro stoji – ako je pravilno ošišana

Stilisti se slažu da svako može napraviti dugi bob sve dok je ošišan u skladu sa oblikom lica. Te ako imate dugačak ovalni oblik lica i uradite dugi bob, to će naglasiti dužinu vašeg lica, zato je veoma je važno da dodate nekoliko slojeva kako bi uokvirili lice. Stepenasti pramenovi koji uokviruju lice, takođe se preporučuju onima sa okruglim i srcolikim oblicima lica.

Redovno odlazite kod frizera

Kako bi održali pravilan oblik dugog boba, neophodno je da na svakih šest nedelja posećujete svog frizera.

Obratite pažnju na teksturu kose

Ako imate bilo kakvu prirodnu teksturu kovrdža, razgovarajte sa svojim stilistom o tome pre nego što počne da ih krati, kako biste bili sigurni da je razume. Kako postoje različite teksture kovrdža, u zavisnosti od toga koliko su vam lokne zategnute, one će odskočiti i potpuno promeniti stil kada se vaša kosa osuši.

Birajte pravu dužinu “dugog boba”

Dugi bob je uvek prvi izbor bob stilova jer vam ostavlja prostora da je I dalje nosite vezanu.

 

Foto: Profimedia, Instagram

Priredila: T.M.