Kako da napravite frizuru En Hatavej o kojoj svi pričaju?

Fer ili ne, često se dešava da sam događaj ostane u senci zvanice koja se pojavi na crvenom tepihu. Tako, na ovogodišnjem Filmskom festivalu u Kanu, En Hatavej privukla je najviše pažnje, možda sasvim nenamerno, svojom frizurom koja je instant postala glavna tema. I iako smo imali priliku da vidimo još toliko sjajnih, sjajnih frizura, naročito raznih varijanti punđe, baš ova ostaće u dugom sećanju i verovatno će se najviše kopirati ove sezone. 

Ako se vratimo malo unazad, setićemo se da je je slična frizura bila zaštitni znak Ejmi Vajnhaus, a ako se vratimo još malo unazad, otkrićemo da je reč o prepoznatljivom stilu 60-ih koji ćemo, zahvaljujući En i njenom frizeru Adiru Abergelu sa kojim sarađuje već 16 godina, ponovo voleti. 

Glumica je ovu glam, a opet neobaveznu frizuru ponela uz mini Guči haljinu, kao i izuzetno prirodnu šminku, dakle, u maniru koji smo od nje i očekivali ali se uprkos tome ponovo oduševili. Budući da važi za jednu od najprizemnijih poznatih ličnosti, tako je lako ugledati se na nekog poput nje i rekreirati neki od njenih najboljih izdanja kakvo je i ovo. 

Kako da i sami postignete ovakav izgled?

Najpre, volumen je najbitniji. Osušite kosu neobavezno kako se ne bi slepila i dodajte omiljeni sprej za teksturu i punoću kose ili običan suvi šampon za volumen. 

Naredni korak su opušteni talasi koji izgledaju prirodno. Zato, ne morate uvijati svaki pramen kose, već se fokusirajte na krajeve i kosu oko lica. Kosu dodatno možete učiniti “većom” uz još malo spreja ili tapiranja.

Gornji deo kose podignite i zakačite na potiljku ukosnicama, ne opterećujući se oko toga da svaka dlaka bude na svom mestu. Osim toga, najkraće pramenove koji vam uokviruju lice ostavite da slobodno padaju. 

Na kraju, učvrstite frizuru lakom za kosu i uživajte u svojoj posebnoj prilici!

Foto: Profimedia

Priredila: I. T.