LEPOTA / Kosa

Kosa

Kakvu frizuru nosite govori puno o vama: Da li ste spremni za razotkrivanje?

Najnoviji trend koji se pojavio na TikToku je teorija o stilizovanju kose. Pod #hairtheory nalazi se 48,3 miliona pregleda snimaka žena, koje su lično ispitale ovu teoriju menjanjem različitih frizura.

Svaki od ovih videa prikazuje jednu ženu sa nekoliko različitih frizura – od konjskog repa, preko niske punđe do raspuštenih pramenova i talasa u kosi.

@enyablanc #hairtheory ♬ original sound – ✰

Šta je cilj ovog eksperimenta?

Nošenjem drugačijih frizura, žene su dokazale da promena izgleda kose utiče na to kako će ih ljudi prercipirati. Frizura reflektuje našu ličnost, stil i samopuzdanje, i ovo su faktori od kojih zavisi utisak koji ćemo ostaviti na druge.

Način na koji je neko vezao kosu ili namestio frizuru govori dosta o njemu, zato smo izdvojili pet popularnih stilova za tumačenje.

@acquiredstyle Oh #hairtheory #hairstyles ♬ original sound – ✰

Puštena prirodno da pada

Iako je ovo najlakši stil, prirodno puštena kosa upućuje na ležeran pristup lepoti I osobu kojoj je udobno u svojoj koži.

Polu-podignuta, polu-puštena

Ova frizura je miks ležernosti I šika. U pitanju je višestran izgled, jer može biti causal ali i formalan. Ovde se radi o balansu između praktičnosti I stila.

Uglađena punđa

Ova elegantna frizura odaje utisak sofisticiranosti. Osoba koja je nosi odaje utisak uglađenosti.

Konjski rep

Ovaj stil je praktičan I funkcionalan. Upućuje na efikasnu i zauzetu osobu, koja voli da održava stvari jednostavnim ali sa stilom.

Zakačena štipaljkama za kosu

Ovakva frizura upućuje na kreativnu osobu, koja uživa u isporbavanju različitih stilova i stvari uz zadržavanje funkcionalnosti.

 

foto: Profimedia, TikTok

Priredila:T.M.