Kao morska sirena: Kako da napravite najpopularniju letnju frizuru

Sirena frizure videli smo na svim značajnim manifestacijama, koje uključuju crveni tepih, ove godine. Bilo ih je na Met gali, Filmskom festivalu u Kanu, na dodelama Hollywood Critics Association TV Awards.

Izdvojili smo tri najlepše – jednu je nosila Kaja Gerber, drugu zvezda serije Squid game – Hojon Jung, a treću glumcia Fibi Dajnevor. 

A sada vam otkrivamo kako da ih stilizujete – za to vam čak nije potreban ni odlazak kod frizera, sve možete same.

Kako da sušite kosu

Nije vam potrebno mnogo proizvoda da biste kreirali sirena talase i imali taj volumen, ali jeste dobar fen za kosu. Ključ je u tome da počnete sa tek opranom kosom. Pre sušenja, naesite neko sredstvo za zaštitu dlake od toplih talasa. Ako imate prirodno kovržavu, talasastu i suvu kosu, može doći do frizz momenta, pa slobodno nanesite i neko ulje za to. Sušite je odozdo i gurajkte rukama, kako bi dobila volumen. Nije važno što u startu nemate definisane kovrdže, na tome ćete poraditi kasnije.

(Nažalost) Potrebna vam je pegla

Gornji deo kose, uz sam koren, trebalo bi da bude malo ravniji, da od njega ne kreće kovrdže. Možete da ga isravite peglom, a ako vam je prirodno prava i ne kovrdža se, onda ne radite ništa. Podelite kosu sa jedne is a druge strane i onda kupom izdefinišite lokne. Ne morate svaku, možete samo spoljašnji sloj. Nakon toga nagužvajte kosu, koristeći neko sredstvo za  volumen, definiciju i postojanost frzure, penu na primer.

Alternativa bez pegle

Ovo je možda i bolje rešenje, samo što zahteva više vremena. Kad operete kosu, osušite je fenom ili ako ste na moru ili imate vremena kod kuće, pustite kosu da se prirodno osuši sama. Kad je suva, podelite je u dva dela i ispletite dve kike/pletenice. Njih možete da naprskate sa malo ili laka ili ih natopite penom (posebno ako vam se kosa teško uvija). Ne morate plesti pletenicu do kraja dlake, možete ostaviti i deo koji je ravan, nekih deset centimetara ako vam je duža kosa, i krajeve izravnati fenom i četkom za feniranje. Ako vam je kosa mnogo gusta, ispletite po dve pletenice sa svake strane, tri i tako dalje. Ujutru nećete morati da raščešljavate kosu, samo razvežite kike.

Tekst: Jelena M. 

Fotografije: Profimedia