Najlepše frizure inspirisane Francuskinjama koje ovog leta pokazujemo svom frizeru

Francuskinje su šik, sofisticirane, otmene, zavodljive; Francuskinje su u svakom pogledu jedne od najinspirativnijih žena sveta, bez obzira na to da li govorimo o njihovom modnom ukusu, beauty lekcijama, stylish domovima ili celokupnom stilu života koji na nas deluje gotovo magnetski očaravajuće. Zato, kad god se osetimo kao da smo na raskrsnici i ne znamo ka kom trendu treba da pođemo, dovoljno je da pogledamo u pravcu Francuske i nepogrešiva inspiracija je tu. 

Ukoliko ste već počele da primenjujete makeup pravila kojih se pridržava svaka Francuskinja, sada odlazimo korak dalje u ovoj beauty igri i otkrivamo vam koje su to frizure, inspirisane upravo našim muzama, trenutno na vrhu liste ovogodišnjih letnjih trendova. O da, vreme je za poziv frizeru – momentalno!

Messy Pixie

Beauty filozofija Francuskinja obavezno se vrti oko prirodnog, neutralnog, ležernog, gotovo nedovršenog, a upravo takav efekat ćete postići sa ovom frizurom. Važno je da imate poverenja u svog frizera, a nakon pravilno ošišane kose, uz malo voska ili pomade, lako ćete stilizovati svoju novu omiljenu frizuru. 

Guste šiške

Francuskinje rado nose šiške i pomalo im zavidimo na toj upornosti! Ruku na srce, šiške su verovatno najjeftiniji aksesoar koji možete poneti, a koji god oblik i dužinu da odaberete, nećete pogrešiti. Ukoliko želite da ispratite njihov vajb, neka ovog leta budu guste i tik iznad obrva. 

Blunt Bob

Naše beauty muze obožavaju ovaj tip bob frizure jer čini da kosa izgleda bogato i gusto – volumena vam zaista neće manjkati! Uz to, ova frizura je pogodna za različite beauty eksperimente – šiške, romantične talase ili pak potpuno ispravljene pramenove. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by tiffany (@tiff_mvb)

Kovrdžava kosa srednje dužine

I kovrdžave devojke mogu da pronađu inspiraciju u francuskim frizurama. Ovog leta to je kosa srednje dužine, do ramena, a bonus poene dobijate ukoliko je ona stepenasto šišana sa šiškama. Ne zaboravite adekvatne preparate za negu i stilizovanje kovrdža kako bi frizura uvek bila na mestu!

Kosa dužine do brade

Dok već pomenuti blunt bob može da ide i do ramena, Francuskinje rado nose i ovakvu, kraću varijantu boba čija dužina je do brade. Savršeno ispravljena, ovakva frizura zaista izgleda très chic, ali svakako je možete stilizovati i drugačije, ležernije, messy. Prosto, kratak bob u svakoj varijanti izgleda sofisticirano i elegantno i zato nam se jako dopada!

Shaggy

Ukoliko tragate za autentičnim, pariskim je ne sais quoi vajbom, ova frizura je baš to! Stepenasto šišana kosa koja je pritom stilizovana tako da izgleda potpuno messy, odlična je kako za žene ravne kose, tako i za žene koje imaju talasasu i kovrdžavu kosu. Ukoliko želite više volumena, lako ćete ga postići uz malo omiljenog suvog šampona. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by SAL SALCEDO (@salsalhair)

Priredila: Ivana Tomić

Fotografije: Instagram