Olivija Man iskreno nakon porođaja: Kosa mi opada u pramenovima

Olivija Man, američka glumica, i komičar Džon Malejni, nedavno su postali roditelji sina Malkoma. Iako uživa u materinstvu, zvezda filmskih hitova “X-Men Apokalipsa” i “The Newsroom”, na instagramu sa svojim pratiocima i obožavaocima deli i one manje lepe stvari, sa kojima se suočavaju mnoge mame.

Prvo je otkrila da se suočava sa postporođajnom depresijom i da pati od užasne anksioznosti.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by o l i v i a (@oliviamunn)

– Depresivna sam, nije mi ni do čega, ispričala je ona u instagram storiju, a instagram pratioci su je, uvereni da se bori sa postporođajnom depresijom, posavetovali da potraži stručnu pomoć.

Olivija se žalila i na probleme sa dojenjem, što ju je, kako je otkrila, do te mere frustriralo da je nedeljama plakala.

– Obratila sam se sa koncultacijama za dojenje, kuvala supe, popila sam litre i litre kokosove vode, kupatilo mi je puno masti za bradavice i toplih jastučića za povećanje cirkulacije, imam tri jastuka za dojenje i tri pumpe, stalno pijem čajeve, uzimam vitamine… Čak sam jedno vreme danonoćno nosila uređaj napunjen adaptiranim mlekom oko vrata s cevima zalepljenim za bradavicu koji stimuliše proizvodnju mleka. I ništa! Ništa od toga nije uspelo, ispričala je Olivija pre dva meseca. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by o l i v i a (@oliviamunn)

Sada, kada je rešila problem sa mlekom i donekle, čini se, depresijom, glumica je sa pratiocima podelila da joj nakon porođaja, opada kosa.

Glumica je postavila sliku na kojoj ima savršenu frizuru, a modna dizajnerka Amber Far ju je upitala u komentarima: “Mogu li da imam tvoju kosu barem na jedan dan?” , na šta joj je Man vrlo iskreno odgovorila: “Jednog dana kada ponovo bude porasla i izgledala bolje, pošto mi nakon porođaja opada u pramenovima“. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by o l i v i a (@oliviamunn)

Opadanje kose nakon porođaja najčešće nije veliki razlog za brigu, kosa opada zbog nekoliko razloga, ali se sve vrlo brzo, nakon nekoliko meseci vrati na staro. Obično se dešava odmah nakon porođaja, jer se lučenje estrogena polako vraća na svoj uobičajen nivo, ali može da bude izazvano i stresom, nedostatkom gvožđa i drugim faktorima. 

Tekst: J.M.

Fotografije: Profimedia, Instagram