grazia

Kosa

Seda kosa postala je favorit sezone: Otkrivamo zašto da je nosite i kako da je negujete

Sve o gracioznom starenju u jednom potezu demonstrirale su nam tri holivudske gracije i to čak iste večeri.

Sve tri su različitih godina: Helen (75), Endi (63) i Džodi (58) i svaka od njih svoje sede pramenove ponosno ističe na drugačiji način.

Svakako najupečatljiviji izgled jeste onaj koji nam je predstavila predivna Endi. Američkoj glumici bujna kovrdžava kosa trademark je tokom čitave karijere i usuđujemo se dodati: trenutno još lepši i efektniji lični pečat.

Glumice su nam na kanskom crvenom tepihu odvažno pokazale kako se godine nose sa stilom, ali nas isto tako i inspirisale.

Iako bi seda kosa trebalo da bude pojava koju prihvatamo na prirodan način, jer je deo životnog procesa organizma svakoga od nas, činjenica je da smo skloni oduševljenju kada ugledamo mučkaraca sa prosedom ili potpunom sedom kosom, dok žene uopšte ne dobijaju ovakav tretman.

Kako od pripadnica nežnijeg pola, tako i od pripadnika suprotnog pola.

“Glavni problem je taj što živimo u društvu koje je optrećeno kultom mladosti u kome je postala norma da se svaki znak starosti smesta eliminiše. Ne koristiti sva moguća sredstva i načine da održite mladolik izgled smatra se nebrigom o sebi i nevođenjem računa o izgledu”, obrazložila je profesorica bihevijoralne psihologije, Kerolin Mer.

Ovaj poražavajuć podatak po svoj prilici ne može da se primeni na naše devojke sa crvenog tepiha, ali ni na predivne Džejmi Li Kertis i Dajen Kiton.

Nama je pak jedan od omiljenih inspirativnih izgleda kada seda kosa  u pitanju, onaj koji neguje modna urednica američkog izdanja magazina Esquire, Ketrin Hejvord.

Ketrin se za izgled koji podarzumeva sede pramenove u prvom planu, opredelila još tokom svojih ranih tridesetih.

“Samo sam išla u sladu sa prirodom i možda koji korak napred. Tako sam za početak ofarbala čitav prednji deo kose u sedu nijasu, dok je unutrašnji deo bio braon. Nešto poput frizure Debi Heri, ali pod mojim uslovima. Omiljena stvar u vezi ovog izgleda kose, koji mi je već neko vreme prepoznatljiv lični pečat, jeste to što nema šanse da prošetam ulicom, a da me žene ne zaustave i ne pitaju koju farbu koristim ili ko mi je frizer”, otkrila je Ketrin.

 

3 osnovne stavke za idealan izgled sede kose: 

1. Problematika održavanja tona sede kose lepim, jeste ta što vremenom može da požuti. Da biste sprečili ovu neželjenu pojavu, koristite proizvode koji će vas lišiti slobodih radikala i nečistoća.

2. Investirajte u kvalitetan šampon namenje kosi sa sedim vlasima. Ovi šamponi neutrališu pomenuto žutilo u isto vreme hraneći i pročišćavajući vlas.

3. Sigurno ste primetili da nedostatak pigmenta u kosi u isto vreme prouzrokuje i promenu teksture, što dovodi do kose koja može biti vrlo suva i gruba na dodir. Zato ozbiljno shvatite upotrebu regeneratora, kao I reodvno korišćenje maski za kosu.

Tekst: M.B.

Foto: Profimedia

 

 

Pročitajte još

Povezane teme

Nega kože

Šta je zaista rešenje za čvrstoću, elastičnost i uklanjanje bora?

Otkrivamo vam kremu koja regeneriše vašu kožu brže nego što ona pokazuje znakove starenja

Nega kože

Glamur na plaži

Ovo leto je u znaku zavođenja.

Make up

Trendi manikir: Leto voli živopisne boje

Nalet pozitivnih vibracija donosi nam lepo vreme, kao i tendenciju da budemo kreativniji i razigraniji sa našim manikirom.

Make up

Longer & Stronger: Najbolji proizvodi za jačanje noktiju

Zaboravite na zanoktice, krzanje i listanje.

Trendovi

Sirena nokti: Novi manikir trend za koji će vas svi pitati

Mermaidcore estetika zavladala je i beauty svetom!

Parfemi

Nesvakidašnje mirisno putovanje u Beogradu: VIP masterclass Paola i Tiziane Terenzi

Šta je layering i može li miris da se pretvori u fine dining?

Nega kože

Shopping trendovi – online kupovina ili kupovina na licu mesta?

Kako veštačka inteligencija, influenseri i nova tehnologija oblikuju način na koji kupujemo

Nega kože

Zašto je Q10 čudotvorni enzim

Izvor mladosti, lepote i energije, čudotvorni koenzim Q10 preporodiće vašu kožu i dati snagu celom organizmu

Make up

Cenovnik lepote

Naše lice je sve češće na na videlu zahvaljujući digitalnoj komunikaciji. Istraživanja potrvrđuju da se lepi ljudi smatraju uspešnijima u poslu. Šta nam onda preostaje nego da svoj...

Nega kože

FOREO: Neizostavni deo života devojaka koje prate modu u Beogradu

Moda je više od samog odevanja - to je način života.

Trendovi

Revolucionarni protinol: Kada nauka pronađe put do mladalačke kože

Sigurno ste i vi sa godinama primetili da se prvi znaci starenja vide na području oko očiju. Stručnjaci imaju objašnjenje.