Top 5 boja za kosu savršenih za jesenju sezonu

Ako bi trebalo da izdvojimo jedan mesec koji je kao stvoren za promenu frizure, onda bi to bio – septembar. Ne samo zato što je reč o novoj sezoni i novom godišnjem dobu, mada je to sasvim validan razlog, već i zato što je našoj kosi, nakon letovanja, preko potreban “makeover”. Zato, šišanje se i te kako preporučuje (može, ali ne mora da bude drastično), a kada je reč o novoj boji kose, pa, to može da bude i samo za vaš gušt. 

Ukoliko ste već razmišljali o promeni boje kose kada se vratite sa odmora, pronađite inspiraciju u jesenjim trendovima koje vam otkrivamo u nastavku, ali imajte na umu da je i savetovanje sa vašim frizerom takođe poželjno, naročito ukoliko “prelazite” u kontrastnu boju. 

Bakarno crvena

Ako je vatreno crvena bila boja ovog leta, za jesen planiramo nešto mirniju, bakarnu nijansu koja će savršeno istaći vaš, još uvek, fino preplanuli ten. Ova boja izgleda toplo i nežno, i odlično će vam stajati i tokom zime, kada ten bude nešto svetliji.

Sunčano plava

Ova nijansa je hladna, svetla i gotovo žuta (zato se i zove “sunčana”) te je odlična za devojke svetlijeg tena koje su možda i prirodne plavuše koje žele promenu. Sa ovom nijansom ćete sigurno produžiti trajanje leta, makar u vašem svetu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by KESH (@kesh)

Diskretni pramenovi

Brinete, postoji trend i za vas! Ukoliko ne želite drastičnu promenu, ali vam ipak nedostaje “ono nešto”, isprobajte diskretne pramenove koji će vam suptilno uokviriti lice. Ovaj trend je preko potrebno osveženje čuvenog TikTok trenda u kom su devojke farbale mnogo deblje pramenove u upadljivo plavu boju. U redu, tada smo bili u karantinu pa nam je bilo svejedno – sada ipak želimo nešto što je više nosivo. 

Zlatno braon

Braon boja kose koja ima zlatan preliv je boja kose kao stvorena za jesen – savršeno se uklapa u celokupnu atmosferu, a uz to vašem izgledu daje prefinjenost i nežnost. 

Raznobojni pramenovi

Za one kojima je dosadila uglađenost, tu je mogućnost da se poigraju sa izgledom svoje kose – raznobojni pramenovi kojima ćete na neki način zadržati veselo, letnje raspoloženje odličan su način da osvežite svoju frizuru. 

Foto: Profimedia, Instagram

Priredila: Ivana Tomić