Trikovi koji uvek uspevaju: Kako da vaša kosa izgleda odlično na svakoj fotografiji?

U eri neprestanog fotografisanja i želji da se ovekoveči svaki iole značajniji trenutak ili pak iz puke dosade ili možda samoljublja, kamera na mobilnom je u stalnoj pripravnosti. Dok se prave selfiji, svi se trude da izgledaju što bolje, te se puće, zavodljivo gledaju u daljinu, prstima dodiruju kosu i ko zna kakve još akrobacije primenjuju, što svakodnevno možemo videti po društvenim mrežama. A, objektivno, ništa od tih gegova, mimike i neprirodnih poza nije potrebno kako bi izgledali lepo.

Kao i u svakodnevici, džaba vam sva skupa ili manje skupa garderoba i slojevi šminke, ukoliko nemate odgovarajuću frizuru. Da, kosa je glavni adut za dobar izgled, samim tim i fotografiju. Zato je važno pronaći frizuru koja odgovara vašem obliku lica. Ali i pored toga, često smo nezadovoljni selfijima jer nam uvek neka dlačica štrči.

Kako bi izbegli te neželjene nuspojave u vidu razuzdanih dlačica, otkrivamo vam trikove kako da obuzdate nemirne vlasi. Nije teško. Potrebno je samo nekoliko minuta da popravite frizuru i budete spremni za foto sešn. Evo nekoliko korisnih saveta:

1. Pronađite pravo osvetljenje – Prva i osnovna stvar za dobru fotografiju je adekvatno svetlo. Ljudi na fotografijama uglavnom izgledaju najbolje pri prirodnom osvetljenju, dok svetlost iznad glave ili senke koje stvara sunce najčešće upropaste fotku. Pored toga, smer odakle dolazi svetlost takođe može uticati na izgled vaše kose.

2. Dok se fotografišete, pokušajte da gledate prema svetlu, bilo direktno ili pod uglom. Ako je svetlo dolazi otpozadi, osvetliće svaku vlas koja štrči i nećete biti zadovoljnim izgledom svoje kose. Laganim pomeranjem smera možete transformisati utisak i biti zadovoljni fotografijom.

3. Primirite vlasi nekim preparatom za kosu – Ako znate da ćete se fotografisati, upotrebite neki od proizvoda da biste kosu držali pod kontrolom. U zavisnosti od kvaliteta kose i frizure, možete upotrebiti sprej ili kremu kako vam se kosa ne bi kovrdžala, što se često dešava naročito tokom vrelih dana (usled vlažnosti vazduha, znojenja).

4. Neka vam četka ili češalj uvek budu pri ruci, kako bi za tili čas primirili svojeglave pramenove. Potrebno je samo minut da se pozabavite letenjem vlasi kada imate pravi alat pri ruci.

5. Ukoliko više volite neobavezne frizure ili imate slabu vlas, dodajte vašoj kosi volumen. Pre nego što snimite fotografiju, okrenite glavu naopako i rastresite kosu kako biste joj dali malo živosti i umetničku razbraušenost. Takođe, možete ostati uspravno i prstima rastresti kosu ili poprskati suvim šamponom.

Većina stilista će vam reći da izbegnete upotrebu spreja za volumen pre nego što krenete na foto sesiju. Ponekad ovaj proizvod može učiniti da izgledate kao da idete na glamurozno snimanje ’80 -ih.

6. Povucite kosu napred – Jedan od najboljih saveta kako da napravite odličan selfi je da povučete kosu napred. Ako imate dugu kosu, povucite je ispred ramena. Ova tehnika daje utisak guste kose i lepo uokviruje lice. Ili da svu kosu povučete na jednu stranu i promenite uglove. Ovaj pristup je savršen za to da vaša kosa izgleda gusto i sjajno, a da pritom pokažete lice i vrat.

Fotografije: Shutterstock