Saveti stručnjaka: Napravite lokne poput Kejt Midlton u kućnim uslovima

Povodom obeležavanja svog 40. rođendana 9. januara, vojvotkinja od Kembridža objavila je set novih portreta koje je radio poznati fotograf Paolo Roversi. U nedavnom intervjuu za italijanske portale, Roversi je otkrio da su princ Vilijam, princ Džordž, princeza Šarlot i princ Luis pomogli u odlučivanju o finalnom odabiru tri konačne fotografije. Stilizovana od strane Sare Barton, kreativne direktorke brenda Aleksander Mekvin, Kejt je blistala u grimiznoj i beloj haljini.

Kada je u pitanju frizura i šminka, čini se da je identitet profesionalaca odgovornih za izgled strogo čuvana tajna, ali ono što je sigurno je da ove slike označavaju pravi pomak od proverene formule koje se vojvotkinja pridržavala poslednjih godina – sjajno feniranje, tamni ajlajner i suptilno rumeni obrazi. Njena šminka, na novim portretima izgleda minimalno. Primetan je samo nagoveštaj senke za oči – iako bi to moglo biti svedeno na Roversijevu tehniku fotografisanja.

No kada je sama kosa u pitanju, promena stila je jasna za sve. Vojvotkinjina obično blistava kosa sa bočnim razdeljkom, ovog puta je zamahnuta, raščupana i začešljana na pozadi, te sklonjena s lica. Sada razdeljak uopšte nije očigledan, a talasi su nasumičniji i mnogo manje uglađeni. Stil frizure dosta se oslanja na njenu prirodnu teksturu kose – to je mnogo mekši izgled.

Za postizanje ovakvog efekta talasa u kosi, donosimo vam savete koje smo saznali od stilista a koje možete primeniti kod kuće.

1. Naprskajte sprej koji daje volumen kroz vlažnu kosu pre nego što posegnete za fenom.

2. Počnite sa grubim sušenjem kose. To znači da je sušite fenom i ne pokušavajući da je zagladite dok to radite. Nagnite glavu naopako, uključite fen na srednju jačinu i pustite vazduh kroz vlasi. Na ovaj način dobićete najbolje podizanje iz korena i željeni volumen.

3. Figarom ili drugim aparatom za uvijanje napravite talase kroz kosu, dok prednji delove uvek uvijajte u suprotnom smeru i što dalje od lica.

4. Ostavite talase da se ohlade, pa ponovo nagnite glavu naopako i prođite prstima čitavom dužinom, tresući u tom postupku pramenove svo vreme. Na ovaj način talasi će vam izgledati ležernije i opuštenije.

Ovaj izgled kose nema preciznu strukturu, pa bi trebalo da možete da provlačite prste kroz nju bez napora i da je pomerate s jedne na drugu stranu bez narušavanja stila. Slobodna je i mekana.

Foto: Profimedia, Instagram

Priredila: T. Mišović