Vikleri za kosu su ponovo u modi (zahvaljujući društvenim mrežama)

Sada je i zvanično – perfektno ispravljena kosa toliko da izgleda poput papira, polako odlazi u zaborav. Ili će to makar biti slučaj (samo) tokom 2022. godine. 

Ove godine želimo raskoš, volumen, glamur… Baš sve što kosa takvog izgleda može da simbolizuje. Jer, ruku na srce, sa kosom poput “lavlje grive”, lakše je osećati se punim samopouzdanja, nego što je to slučaj sa frizurom potpune suprotnosti. Ili je samo do nas?

Uglavnom, ukoliko ste i sami zainteresovani za ovakav preokret u rutini stilizovanja kose, društvene mreže su ponudile novo-retro rešenje – viklere!

@acquiredstyle I’ll give you guys all the tips and tricks you need 💆🏼‍♀️ #hairstyles #hairhacks #salonblowoutathome ♬ original sound – ACQUIRED STYLE

Uvereni smo da kod kuće imate makar neko pakovanje viklera jer da, ne morate da koristite one skupe, luksuzne grejne viklere koji su takođe popularni na društvenim mrežama – baš ti klasični vam takođe mogu biti od pomoći. 

Kako biste postigli željeni efekat, odnosno volumen koji ostavlja bez daha uz blage, romantične talase, najbolji izbor su krupni vikleri kojim ćete uviti celu kosu, ili pak samo gornje slojeve u slučaju da vam je punoća kose važnija od samog uvijanja i oblikovanja. 

@deannagiulietti I cannot express the happiness I have. I used to spend $80 on a blowout and I just did this MYSELF THIS IS MY HAIR GOALS I AM SCREAMING #iammyownhairgoals ♬ original sound – Deanna Giulietti

Kako god i koje god da upotrebite – nećete pogrešiti. Efekat neće izostati, a verujemo da će vam ovakav način stilizovanja kose biti još i jednostavniji nego onaj, takođe viralan na TikToku, sa pojasom od bademantila. 

Foto: Instagram / Acquired Style

Priredila: I. T.