Zbog ove frizure zakazujemo termin kod frizera – odmah!

Hajde da na trenutak zastanemo i priznamo koliko je ova fizura savršena! Pogledaj samo – polukružne šiške, ležerni slojevi koji na odgovarajući način uokviruju lice, blagi talasi koji celokupnoj formi daju notu one šik opuštenosti, još u kombinaciji sa slojevitim nakitom i svežom, prirodnom šminkom… Možda nam se samo čini, ali ovo je definitivno beauty look koji će obeležiti leto pred nama! 

Da, u pravu si, ovo je takozvani mullet koji je obeležio osamdesete i koji je na velika vrata vratila Miley Cyrus kroz svoj novi stil, što lični, što muzički, kojim kao da odaje počast ovoj čuvenoj eri. Ukoliko ne pratiš njen lik i delo, ovu frizuru si mogla da uočiš i na TikToku (i/ili Instagram Reels-u) jer je generacija Z načisto “odlepila” za njom. Bez obzira na to što ne pripadam ovoj generaciji, ne mogu da poreknem da trendovi koje oni “odobre” i meni obavezno zapadnu za oko (reci “Ćao” novim influenserima!), a tako je bilo i ovoga puta. Šta da ti kažem kada sam jedne večeri, nakon odgledanog ko zna kog videa po redu u kom TikTokeri sami sebi šišaju mullet na trenutak pomislila: “Hmmm, možda bih mogla i ja…” Srećom, zaustavila sam se na vreme.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Miley Cyrus (@mileycyrus)

Iako je zaista jednostavno ošišati kosu u ovu formu all by yourself (samo je potrebno da vežeš rep na vrhu glave i skratiš kosu na željenu dužinu) ipak bih preporučila da mullet prepustiš svom frizeru, naročito ukoliko ne planiraš da provedeš još koji mesec u izolaciji. Znam, lakoća stilizovanja vuče da se latiš makaza, ali što je sigurno sigurno je!

Dok su šiške i slojevi, odnosno stepenasto šišana kosa obavezni, dužinu kose možeš da odabereš u skladu sa svojim stilom i ukusom. Srednja dužina kose je najuobičajnija varijanta, ali za one koji vole kraću kosu, tu je kombinacija mullet-a iz osamdesetih i lob-a (long bob) iz dvehiljadedesetih, takozvani wolf cut, takođe jako popularan među mlađim generacijama koje gospodare TikTokom.

Najveća prednost ove frizure definitivno je lakoća stilizovanja – bez obzira na to da li je tvoja kosa ravna, talasasta ili kovrdžava, postoji mullet za svakoga i dovoljno je samo da opereš kosu, razbarušiš je i to je to. U vreme kada nije ni bilo potrebe da se preterano sređujemo i kada smo bez problema mogli da iskažemo svoj pravi stil koji smo zapravo još i zavoleli, taj effortless vajb je ono što nam najviše prija i čini da se osećamo kao 100% mi. Živela ova beauty revolucija!

Tekst: Ivana Tomić

Fotografije: Instagram