LEPOTA / Kosa

Kosa

Želite lepu i zdravu kosu?

Saznajte koji su to profesionalni tretmani namenjeni za kućnu upotrebu i praktični saveti koji će vašu kosu maksimalno revitalizovati.

Oštećena i suva kosa će sigurno učiniti da izgledate starije. Sa druge strane, rastresita i sjajna, pridevi su koji savršeno opisuju zdravu i negovanu kosu, bez obzira na godine. Zato obnovite vašu negu kose i pružite joj najbolje.

Osnov svega – zdravo teme

Na putu do idealne kose možda će biti potrebno da promenite režim nege, ali i oblik frizure. Redovno šišanje krajeva ključ je dobrog izgleda. Zdravi krajevi čine kosu gušćom i ona momentalno izgleda življe. Ukoliko prečesto koristite proizvode koji sadrže mnogo silikona ili prskate suve šampone kako biste odložili pranje kose, morate da počnete sa eksfolijacijom temena. Običan šampon vam neće pomoći u tome. Za to vam je potreban mehanicki skrab ili šampon sa piling efektom. Odstranjivanje pomenutog viška sa temena veoma je važno, jer zdravo teme pruža osnov za kvalitetnu kosu. Ona brže raste, ne izgleda teško i vremenom može postati gušća, jer će nove vlasi početi da rastu kada se začepljene folikule oslobode.

Vratite sjaj

Da biste podstakli sjaj kose morate obezbediti hidrataciju pre stilizovanja, ali i zadržati je posle stilizovanja. Korišćenje hranljivih maski čini kosu mnogo lakšom za oblikovanje i pospešuje prirodan odsjaj vlasi. Tražite one sa negujućim uljima poput arganovog i bademovog, kao i one sa keratinom. Međutim, mnogo je teže sačuvati hidrataciju posle stilizovanja. Da biste to postigli, posle svakog pranja koristite lagane regeneratore u spreju i proizvode za termalnu zaštitu pre svakog korišćenja toplote. Zaboravite na peglanje kose neko vreme i frizuru stilizujte uz pomoć fena i četke. Ne morate biti profesionalac, dovoljna vam je velika pljosnata četka i jak fen. Za intenzivniji sjaj, posle sušenja toplotom, stavite fen na hladno, kako biste zatvorili folikulu dlake i na taj način zapečatili frizuru. Na kraju, nanesite par kapi seruma na bazi silikona i aplicirajte ga isključivo na krajeve, kako ne biste zamastili vlasište.

Rešite problem

Ako imate problema sa tanjenjem ili gubitkom kose, imate višak peruti, slabu i tanku vlas, kosu koju ne možete da ukrotite – postoji rešenje. Bilo da ono zahteva neki površinski tretman u vidu maske ili odlaska pod makaze, moguće je rešiti većinu problema ukoliko oni nisu zdravstvene prirode. Za veće potrebe, ipak je poželjno zakazati termin u salonu ili odabrati suplemente koji će unutar organizma pospešiti jačinu i kvalitet dlake. Zimski period i sezona nošenja kapa idealno je vreme da se u većoj meri posvetite kosi. Nanesite omiljenu masku, vežite kosu u rep i stavite kačket. Izgledacete moderno, a kosa će vam biti zahvalna.

Najbolje proizvode za stilizovanje kose otkrivamo u galeriji.