Žena Vila Smita gubi kosu: Alopecija i ja postajemo prijatelji!

Pedesetogodišnja glumica, koja je 2018. godine otkrila da ima problem sa alopecijom, sada je sa pratiocima na instagramu podelila novosti u vezi sa tim. 

Stigla sam do tačke na kojoj mi ne preostaje ništa drugo nego da se smejem, priznala je u video klipu, pokazujući deo na glavi koji je ostao bez kose za samo jedan dan.

– Svi znate da se borim sa alopecijom. Pogledajte ovu liniju ovde, samo se pojavila. Biće teško prekriti je, pa sam pomislila kako treba svima da je pokažem i objasnim odmah šta je, da mi kasnije ne biste postavljali pitanja u vezi sa tim, objasnila je.

Pinketova, koja se letos ošišala na ćelavo, sada planira da se ošiša skoz do glave. 

– Moraću da se obrijem, kako ljudi ne bi mislili da sam imala operaciju na mozgu ili nešto slično. Alopecija i ja postajemo prijatelji, izjavila je Džada u videu. 

Probleme sa alopecijom, stanja zbog kojeg opada kosa sa manjih delova kože glave uglavnom u pečatima, supruga američkog glumca Vila Smita podelila prvi put u svojoj emisiji “Red Table Talk,” 2018. godine, priznajući da je bila strašno uplašena kada je sve počelo.

– Tuširala sam se, a gomila kose mi je završila u rukama. Bio je to jedan od onih stravičnih momenata u životu kad završite tresući se od straha, ispričala je. 

 Alopecija, koja najčešće nastaje kad imunološki sistem napadne folikul dlake, što rezultira gubitkom kose, uglavnom se razvija polako, čak se i ponavlja nakon većih vremenskih perioda. Trenutno ne postoji lek koji može da je izleči u potpunosti, ali postoje tretmani koji pomažu da kosa na oštećenim mestima brže raste. Pre problema sa alopecijom, Džada je bila jedna od onih žena koje obožavaju da brinu o svojoj kosi, da eksperimentišu sa frizurom, menjaju razne stilove i boje. 

U međuvremenu je počela da isprobava razne kratke frizure, da nosi i turban. A onda je, na nagovor ćerke Vilou koja se svojevremeno i sama ošišala do glave, odlučila da se obrije skroz. Predivnu frizuru pokazala je nedavno, na premijeri filma Matriks, kada se na crvenom  tepihu pojavila sa sinom, Džejdenom Smitom. 

Foto: Profimedia, Instagram