3 trenda rumenila za užareno leto

rumenilo

Leto je oduvek bilo vreme kada su se javljali najatraktivniji trendovi šminke. Dok sanjamo o nadolazećim odmorima na tropskim plažama, popodnevima provedenim pored bazena i dugim sunčanim danima koji se pretvaraju u tople, avanturističke noći, TikTok je prepun inspiracije za lepotu koja pokreće leto.

Ove godine, rumenilo je najvrelija tema sezone. Sa trendovima koji sežu od živopisnih ombre završetaka koji imitiraju zlatne zrake sunca do nostalgičnih izgleda koji dobijaju potpuno novi oblik, ovaj jedan korak u vašoj rutini šminke može napraviti svu razliku.

Sunset rumenilo

Sunset blush je viralni trend koji uključuje mešavinu narandžaste i roze boje kako bi imitirao izgled zalaska sunca. Iako krajnji izgled može delovati da se teško postiže, sunset blush je zapravo iznenađujuće jednostavan. Počnite nanošenjem roze rumenila na slepoočnice i najviše tačke obraza, zatim nanesite narandžasto rumenilo na jabučice obraza, osiguravajući da se besprekorno stapa sa roze nijansom. Da biste pojačali sjaj izgleda, završite sa malo zlatnog hajlajtera na najvišoj tački obraza, idealno tamo gde se susreću dve nijanse rumenila. Ali tajna besprekornog završetka je u nanošenju. Bez obzira da li više volite koristiti četkicu ili sunđer za nanošenje rumenila, ključ je postići besprekorno stapanje kako biste postigli ombré izgled.

@alissajanay1

If only i was at the beach rn 🥲

♬ original sound – Alissajanay

Boyfriend rumenilo

Boyfriend rumenilo je još jedan odličan primer kako pravilno nanošenje šminke može da utiče na izgled. Za razliku od onoga što naziv sugeriše, boyfriend rumenilo zapravo nema veze sa vašim emotivnim statusom. Ovaj trend se sve više fokusira na isticanje prirodne rumenosti lica. Koristeći više nijansi narandžastog rumenila, ovaj trend podseća na makeup izglede iz 90-ih i ranih 2000-ih. Ova tehnika sugeriše nanošenje rumenila niže na licu umesto na najviše tačke obraza.

@raiyamarina Trying out the boyfriend blush placement trend and i loveeeee 🫶🏻 lost the footage for firsr blush but it was @Saie chilly then i went in with @Rare Beauty bliss and love #boyfriendblush #blushplacement #blush #blushhacks #blushtrend #rarebeautyblush #makeuptrend #blushtutorial #liquidblush #sunburntblush #summerblush #roundfacemakeup #roundfaceblush #palegirlmakeup #greenscreen ♬ original sound – Raiya Marina 🐚

Dašak lavande

Neočekivani izbor boje za rumenilo, ljubičasta je odlična za postizanje definisanijeg finiša. Bogata ljubičasta nijansa često se manifestuje kao življa roze nijansa, stvarajući savršen izgled rumenila, posebno za osobe sa tamnijim tonovima kože ili neutralnim podtonovima. Isprobajte dodavanje bisernih i svetlucavih nijansi preko boje lavande ili tamno ljubičastog rumenila kako biste postigli sjajan, “sunkissed” izgled koji će brzo postati omiljen među ljudima.

@makeupbymonicaa TRYING A DEEP PURPLE BLUSH on brown skin… 👀 im scared 😭 @DanessaMyricksBeauty #purpleblush#brownskinmakeup#colortheorymakeup#browngirlblush#danessamyricks#browngirlapproved ♬ original sound – Monica Ravichandran ✨

Foto/Video: TikTok, Profimedia