5 makeup trendova kojima nećemo odoleti ove jeseni

Nakon svih karantina tokom kojih nismo izlazili iz svojih kuća, a zatim vrelog leta kada nam nije bilo ni do čega, a kamoli do šminkanja, najzad smo došli do onog savršenog doba godine kada bez ikakvog suzdržavanja možemo da ispratimo sve omiljene trendove, naročito one makeup.

Iako jesen praktično još uvek nije počela, septembar je mesec kada polako pravimo “switch” sa letnjeg na jesenje raspoloženje zbog čega već danas možemo da implementiramo vodeće makeup trendove koje ćemo viđati svuda u narednih par meseci. 

Smeli, ali neodoljivi i totalno nosivi, iskreno, ne znamo koji ćemo pre isprobati! 

Graphic ajlajner

Ukoliko vam je dosadio klasičan crni ajlajner izvučen na isti, već viđen način, ovo je znak koji ste čekali da se poigrate sa svojim eye makeupom! Graphic ajlejner je već neko vreme u fokusu, ali ove jesen će, čini se, doživeti vrhunac popularnosti. Osim što ćete se prepustiti kreiranju neobičnih oblika, možete se poigrati i sa samim bojama. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Naressa (@pizzapizza_nisa)

Jarke boje

Ovaj makeup, čini se, najbolje oslikava našu radost zbog vraćanja u normalu iako se pomalo brinemo šta će jesen doneti, pored svih ovih sjajnih trendova! Uglavnom, budući da se nismo dugo šminkali, sada se vodimo pravilom “više je više” i biramo upadljive, jarke boje za isticanje očiju jer – zašto ne bismo?! Zar se nismo dovoljno dugo skrivali?

Monohromatski makeup

Za one koji su ipak naklonjeniji “manje je više” pristupu, tu je monohromatski makeup u nežnim nude, peachy i puder nijansama koje bi trebalo da se nađu na kapcima, jagodicama i usnama. Ovo je odličan način da zadržite prirodan izgled, a da ipak budete našminkani.

Smokey eyes

Smokey eyes makeup je najčešći izbor tokom jeseni kako zbog “težine” tako i zbog velikog izbora boja koje se mogu uklopiti u vaše stajlinge. Možete se držati klasike i crno-sive kombinacije, a možete se odlučiti i za nešto smelije, u duhu već pomenutog veselog i pozitivnog raspoloženja i istih takvih boja. 

Tamne nijanse na usnama

Dokaz da naša šminka sa promenom godišnjeg doba može postepeno da postaje tamnija je i ovaj makeup trend – što tamniji karmin, to bolje. Duboke crvene i braon nijanse odličan su izbor za predstojeću sezonu, a uz njih vam gotovo neće ni trebati drugi makeup proizvodi. Sa efektnim ružem na usnama sigurno ćete privlačiti svu pažnju!

Fotografije: Profimedia, Instagram

Priredila: Ivana Tomić