5 trikova zbog kojih će vaš manikir trajati duže

Da li nam išta budi osećaj uglađenosti kao svež manikir? Sa sređenim zanokticama, oblikovanim noktima i potpuno novom bojom laka, svaka žena spremna je da osvoji svet.

S druge strane, verujem da nas ništa ne čini nervoznijima od izlaska iz kuće sa lakom koji se ljušti sa noktiju. Zato vam danas donosimo sjajne predloge zbog kojih će vaš manikir zasigurno potrajati što duže.

Koristite ulje za zanoktice

Da bismo održali zdrave nokte i trajan manikir, trebalo bi da svakodnevno koristimo ulje za zanoktice, ali ovo je posebno važan korak odmah nakon što se lak osuši. Vitamini u ulju održavaće vaše nokte i zanoktice vlažnima i manja je verovatnoća da će se lomiti i krzati. Ako ne želite da kupujete posebno ulje za zanoktice, bez brige – možete koristiti kokosovo ulje i maslinovo ulje direktno iz kuhinjske ostave.

Izbegavajte nanošenje više slojeva laka

Osim baze i završnog, zaštitnog sloja providnog laka, najbolje bi bilo da nanesete samo 1,2 sloja boje po vašem izboru. U suprotnom lak će biti skloniji kidanju.

Osvežite manikir zaštitnim slojem

Jesmo rekli da ne nanosite previše slojeva obojenog laka za nokte, ali ovo je drugačije! Kada je u pitanju završni premaz, trebalo bi da ga ponovo nanosite svaka dva ili tri dana. Ovaj premaz će dodati svež sloj zaštite vašem laku za nokte i pomoći u održavanju njegove čvrstoće.

Nosite gumene rukavice dok čistite i perete

Trebalo bi da nosite rukavice kad god koristite gruba sredstva za čišćenje da biste zaštitili svoje ruke, ali je posebno važno da ih nosite kada pokušavate da izvučete maksimum iz svog manikira. Jaka sredstva za dezinfekciju isušuju ruke i nokte. Ni vaš manikir neće imati šanse. Dakle, navucite rukavice pre nego što prionete na posao.

Izbegavajte vruću vodu

Ako ste ikada stavili prste pod vrelu vodu da omekšate i uklonite svoj lak, onda će vam ovo biti poznato. Kada vruća voda uđe ispod i oko vašeg laka, on počinje da se podiže i ljušti, pa izbegavajte vruću vodu tokom dužeg vremenskog perioda. To uključuje toplu vodu pod tušem, toplu vodu kada perete ruke ili sudove i toplu vodu u kadi. Ipak, ne brinite, još uvek možete da se prepustite uživanju u kadi punoj kupke, samo vodite računa da nokte držite podalje od vode kako biste zaštitili svoj lak.

Foto: Unsplash, Instagram

Priredila: T.M.