Ajlajner za odvažne

Ove zime ponesite jarke boje i istaknite oči ajlajnerom. Igrajte se smelo i stvorite optičku iluziju uz pomoć oštrih grafičkih oblika.

Pre svega, želite da vam šminka traje. Za svaki dugotrajan make-up look – baza je obavezan korak. Isto važi i za šminku na očima, posebno ako stavljate mnogo senki i ajlajner. Ukoliko imate problema sa suznim očima, birajte krejone i ajlajnere sa oznakom waterproof ili water resistant. Ako pričamo o vrstama ajlajnera ima ih nekoliko i biraju se u zavisnosti od efekta koji želite da postignete. A evo i kako lako da pronađete onaj koji vam najviše odgovara.

Gel tekstura

S jedne strane, korišćenje gel ajlajnera deluje suviše komplikovano za prosečnog korisnika. Međutim, ako se naviknete na teksturu i nađete dobru četkicu, bićete oduševljeni efektima. Zbog guste teksture, nanošenje je znatno preciznije i greške su smanjene na minimum. Najvažnije je da se upoznate sa teksturom i nađete četkicu koja vam odgovara.

Chanel Calligraphie ajlajner HyperBlack cena na upit

Klasičan oblik + smokey

Ako želite jednostavnost, klasičnu liniju koja počinje od prve i završava sa poslednjom trepavicom – potreban vam je najobičniji krejon rezac, jer je bitno da je olovka uvek dobro zarezana. Takođe, olovka je idealna i za postizanju zamrljanog (smudgy) efekta, kada želite da napravite smokey eyes. Za to su najbolje kohl olovke, mekane teksture, jer su one najzgodnije za razmazivanje i blendanje.

Aura Matte & Skinny ajlajner 609 dinara, Aura višenamenska kosa četkica 215 dinara, Shiseido MicroLiner Ink olovka Brown 3.289 dinara, Max Factor Colour X-pert ajlajner 999 dinara

Senka kao spas

Ukoliko se baš mučite da izvučete ravnu liniju i ajlajneri su vam noćna mora, taj problem rešiće senka u kamenu. Pored senke, potrebna vam je tanka kosa četkica ili pak pljosnata. Sve što treba je da četkicom pokupite senku, utisnete je u liniju trepavica i efekat je tu – nežan i suptilan.

Deborah 24 Orel Velvet mono senka 65, 779 dinara

Izađite iz zone komfora

Isprobajte nove boje i oblike. Ništa nije efektnije od grafičkih monohromatskih oblika na očima. Ukoliko nemate hrabrosti za veliki iskorak, počnite od maskare u boji. One su dovoljno suptilne za svakodnevno nošenje i zadovoljiće vašu potrebu za bojom i zabavom.

Naj Oleari Wet & Dry mono senka 15, 2.209 dinara, NYX Professional Makeup Worth The Hype maskara Purple, 1.069 dinara

Makeup For Ever Aqua XL Paint kremasti pigment Pink, cena na upit
YSL Vinyl Couture maskara 6 4.089 dinara

Idite protiv pravila

Šminkanje je puno pravila i za sve postoje koraci, određeni sled postupaka koje morate pratiti. Ali, opustite se. Šminkanje je igra, slobodno uradite nešto neuobičajeno. Probudite buntovnicu u sebi. Umesto gornje, iscrtajte donju liniju kapka i dobićete efektan cat eye, ali na drugačiji način.

Urban Decay 24/7 Glide-On olovka Freak 2.200 dinara, Lancôme Grandiôse ajlajner 03 Saphir 4.099 dinara, Artdeco All in One maskara Blue 1.999 dinara