Domaća TikTok zvezda otkriva nam tajne iz sveta lepote

Vrcavog duha, zabavan, neposredan u obraćanju, ogromnom broju pratilaca na društvenim medijima, Lazar Filipović svoja interesovanja, koja sežu u brojne oblasti, s mnogo šarma prezentuje. I ne samo to, zvezda TikToka o čemu god da govori, svaki segment je promišljen, informativan i vrlo često ličan. Autentičnost i iskrenost njegovi su aduti. Mi smo se osvrnuli na beauty svet i zamolili ga da nam otkrije neke svoje tajne, koje će nam sasvim sigurno biti korisne.

U obilju vaših interesovanja, lepota zauzima značajno mesto. Šta vas je inspirisalo da zakoračite u skincare i make-up svet, i šta vam je u tome najuzbudljivije?

Najveća inspiracija mi je bilo da rešim svoj problem sa aknama. Kada imate neki problem na licu to vrlo lako postane vaš najveći prioritet, jer sa tim licem odlazite u školu, na posao, na kafu sa prijateljima i tu vašu nesigurnost konstantno izlažete svetu. Zbog toga sam oduvek voleo taj adrenalin kada pronađem novi proizvod koji mi zapravo pomogne, ili make-up proizvod koji prikrije nedostatke na mom licu.

Koje proizvode smatrate neizostavnim u svakodnevnoj rutini nege?

Gel za umivanje, hidratantna krema i krema za zaštitu od sunca. Dermatolozi kažu da je to najjednostavnija rutina koju bilo ko može da ima – i ja se slažem.

Kako iz vaše vizure izgleda lepo našminkana devojka?

Ja uvek stavljam akcenat na lepu i sjajnu kožu, tako da volim kada devojkama sija lice iznutra, čak i kada stave više šminke. Rumenilo, maskara, malo korektora i sjaj na usnama, to je ono što mom oku najviše prija.

Koliko je preparata i vremena potrebno da bi se dobio instant efekat blistavosti?

Nekad je dovoljna samo hidratantna krema. Embryolisse Lait-Crème Concentré, na primer, favorit je svih svetskih šminkera upravo zbog tog instant efekta blistavosti. Savršena je i kao prajmer, tako da – eto jedne preporuke od mene.

Izdvojte nam nekoliko beauty preparata koje biste svakom preporučili (nega i šminka).

Na prvom mestu defintivino Aquaphore mast jer može da se koristi na milion načina (za ispucale usne, za perutanje kože, suve laktove, crvenu i iziritiranu kožu, kao hajlajter…). Drugi proizvod bi bio moja omiljena krema za zaštitu od sunca – Eucerin Hydro Protect Spf 50. I bez trećeg proizvoda ne izlazim iz kuće – L’Oreal Infallible korektor koji prekriva svaku bubuljicu i svaki podočnjak.

Otkrijte nam neki efikasan, tajni trik prilikom nanošenja make-upa?

Manje je VIŠE kada je priprema kože u pitanju. Trudite se da svaki tonik, serum, kremu ili spf stavljate u malim količinama, jer će se u suprotnom šminka pomerati ili guliti.

Razgovarala Snežana Milošević