Eva Longoria otkrila: Kako se sa 46 postiže prirodan izgled šminkom (VIDEO)

Nekoliko je razloga zašto je Eva Longora predstavnica različitih beauty brendova I kozmetičkih proizvoda. Možda najvažniji je taj što poznata glumica neguje prirodan izgled i godinama se trudi da ga održava (navodno) bez pomoći estetske hirurgije.

46-godišnja glumica nije sklona ekstravagantnim promenama izgleda, čak ni glamuroznom make up-u na red carpet događajima, ona se mahom drži jednostavnih koraka pri šminkanju i nezi lica, a efekat koji postiže je uvek oduševljavajuć – zato od njega i ne odstupa!

Počinje sa korektorom

Glumica počinje proces pripremanja lica za šminku tako što je uklonila nekoliko  dlačica u predelu obrva, hidrirala lice, a zatim utapkala vodotporni mat korektor, ispod očiju pre nego što ga izblendala sunđerom (koji izgleda kao beautiblender). Dovoljno lako.

Zatim, oči

Nakon što je neutralnu braon senku prevukla preko kapaka, lepa glumica je bez mnogo truda izvukla ajlajner iz prvog pokušaja, koristeći dugotrajnu tečnu olovku u braon boji. Na red dolazi njena omiljena maskara sa dramatičnim efektom.

Iako već ima veličanstveno guste obrve, Longorija poseže za shape and fill olovkom u tamno braon nijansi, kako bi definisala izgled. Efekat očiju upotpunjuje  sa parom lažnih trepavica.

Podloga, bronzer, rumenilo i ruž završavaju izgled

Sa mat puderom (koji traje do 24 sata), Eva licu daje veću pokrivenost i nadopunjuje to sa malo više korektora ispod očiju za efekat posvetljivanja. Da bi vratila boju svom tenu, nešto bronzera i svetlo ružičastog rumenila završavaju posao. Na kraju, veliko finale je njen prepoznatljiv “nude” ruž.

Nega kože održava njenu šminku glatkom i blistavom

Šminka izgleda samo onoliko dobro koliko je koža ispod nje. Zbog toga glumica posebno brine o svom tenu sa dnevnim SPF-om kako bi se zaštitila od oštećenja od sunca i hidratantnim serumima kako bi koža ostala jedra i hidrirana.

„Velika sam obožavateljka različitih seruma“, rekla je za Forbes 2018. „Kompletna serija Revitalift mi je omiljena. Serum za oči, serum za lice, serum za vrat – jednostavno volim da hidriram i hidriram lice iznova.

Tekst: M.B.

Foto: Profimedia