grazia

Make up

Profi saveti: Kako da se korektor ispod očiju ne nabora

Teško je rečima objasniti koliko samo volimo korektor, dobar korektor. U samo nekoliko poteza četkicom pozdravljamo se sa podočnjacima nastalim usled umora ili stresa, bubuljicama koje nas posećuju pred svaki ciklus i svim onim sitnicama koje smatramo nesavršenostima i želimo da ih sakrijemo.

Međutim.

Ništa ne mrzimo više od korektora koji posle, subjektivni osećaj kaže, nekoliko treptaja jednostavno prestaje da vrši svoju funkciju - uvlači se u pore i fine linije i tek tako nestaje. Ova beauty noćna mora se gotovo bez izuzetka dešava kada korektorom želimo da sakrijemo podočnjake. Čak, ponekad nam se čini da je bolje ponosno pokazati tamne kolutove oko očiju (šta fali rakunima, ili pandama, baš su slatki!) nego se suočiti sa nepostojanim korektorom.

Pre svega, ne budite tako strogi prema sebi. Ništa od ovoga nije nešto što ne možete da rešite prstima (ako vam pri ruci nije beauty blender ili sličan sunđerčić) čak i kada ste u pokretu. Pa ipak, kako biste makar donekle sprečili da uopšte dođete u ovu situaciju, otkrivamo vam nekoliko koraka do super-postojanog korektora!

Pročitajte još i: Smešan trik iscrtavanja naočara korektorom za prikrivanje podočnjaka zapravo funkcioniše!

Setovanje je obavezno - nakon što ste naneli korektor, ne zaboravite da ga setujete puderom u prahu kako bi ostao na mestu duže vremena. Kod ovog koraka je ključ u nepreterivanju - kako kada nanosite korektor, tako i kada nanosite puder u prahu. 

Strategija nanošenja je ključna - dakle, količina proizvoda treba da bude optimalna, ali takođe je važno i mesto na koje nanosite korektor. Sigurno ste primetili da je odavno prestalo da bude popularno nekadašnje iscrtavanje trouglova ispod očiju i da danas više volimo da malo proizvoda samo nanesemo u unutrašnji i spoljašnji ugao oka. Na ovaj način sakrivamo tamne podočnjake dok istovremeno činimo da naše oči izgledaju vizuelno iskošenije. Bilo kako bilo, poenta je da najviše (ali ne previše) korektora nanesete na najtamniji deo područja, a da ga potom izblendujete ka svetlijim.

Vodite računa o formuli - lagani kremasti korektori imaju daleko manje šanse od "nestanka" od onih teških, suvih. 

Pripremite podočnjake za šminkanje - podočnjacima je potrebna baza, baš kao i ostatku lica. Zato, pre nego što počnete da nanosite korektor, pripremite područje odgovarajućom kremom za predeo oko očiju. Stručnjaci čak savetuju da nanesete kremu, našminkate ostatak lica, pa da se tek na kraju posvetite podočnjacima kako biste bili sigurni da je koža upila kremu za okoloočno područje.

Nemojte da nanosite korektor previše blizu trepavica - korektor može da pokvari maskara ili pak oči koje suze čak i kada ne plačemo. Bolje je naneti korektor koji milimetar niže, a zatim ga izblendovati nagore kako biste sasvim pokrili podočnjake. 

Pronađite odgovarajući "alat" za nanošenje korektora - profesionalci savetuju da korektor obavezno nanesete četkicom, ali da ga potom utapkate domalim prstom (jer ima najslabiji pritisak) za prirodniji efekat. 

Upotrebite papirić - znate kako uklanjate višak karmina papirnom maramicom? Isto pravilo primenite i na korektor i na taj način ćete sprečiti njegovo "pucanje". 

Nemojte bežati od baking-a - za još bolje setovanje, slobodno nanesite translucentni puder u malim količinama, sačekajte dva do tri minuta, pa uklonite višak proizvoda. 

Proizvode nanosite postepeno - ukoliko imate problem sa nepostojanim korektorom u okoloočnom području, nemojte odmah nanositi ogromne količine proizvoda. Bolje je ići sloj po sloj, po potrebi, kako biste bili sigurni da niste preterali sa količinom i stvorili kontraefekat. Na ovaj način ćete lako pronaći pravu meru. 

Foto: Pexels

Priredila: Ivana Tomić

Pročitajte još

Povezane teme

Fitnes

7 načina da počnete sa fizičkom aktivnošću

Ponekad je teško sebe motivisati i početi sa vežbanjem...

Nega kože

Podignite skincare rutinu na viši nivo: Sjajni BLACK FRIDAY popusti za sve FOREO uređaje

Black Friday stiže, a sa njim i popusti na Foreo uređaje i to do 50 odsto!

Trendovi

5 trendi manikira koja nosimo ove zime

Uklapamo nokte sa novom sezonom.

Fitnes

Da li ste u pravu kada menjate obrok za smoothie?

Sve prednosti i zamke popularnog napitka.

Nega kože

Superfood kreme za telo: Ovo su 4 Garnier koje obožavamo!

Otkrijte vašu dnevnu dozu superhrane za kožu!

Nega kože

Kako ojačati barijeru kože

Zdrava kožna barijera može pomoći u odbrani od agresora iz okoline, poput sunca, zagađenja, hladnoće.

Nega kože

Cerave Retinol serum: Zaboravite na fleke od bubuljica i nepravilnosti na koži lica

Predstavljamo novu CeraVe Blemish Control liniju koja smanjuje nesavršenosti.

Make up

Zamke nanošenja šminke

Otkrivamo vam kako da vam make-up izgleda prirodno i kako da izbegnete zamke neadekvatne upotrebe proizvoda.

Nega kože

4 proizvoda protiv cističnih akni u koje se kune Kiki Palmer

Zvezda godinama vodi bitku protiv "ljutog" neprijatelja.