LEPOTA / Make up

Make up

Longer & Stronger: Najbolji proizvodi za jačanje noktiju

Slabi i lomljivi nokti nisu neuobičajena pojava, a mogu biti rezultat normalnog habanja, nedostatka u ishrani, pada imuniteta ili, najčešće, oštećenja usled popularnih tretmana gelom, šelakom, akrilom.

Da bi vaši nokti bili zdravi i jaki, potrebno je da prvo utvrdite razlog njihovog krzanja, a onda da delate u skladu sa tim. Balansirana ishrana i suplementi, osnova su dobrog izgleda noktiju, ne samo čvrstih i lepih noktiju, ali ako ste to regulisali, onda vam preostaje da nabavite proizvode za jačanje noktiju. Koje tačno, preporučuje  Jin Soon Choi, manikira slavnih i poznatih holivudskih zvezda i vlasnica SPA salona JINSoon u Njujorku.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jin Soon Choi (@jinsoonchoi)

Sredstva za jačanje noktiju, najčešće u formi laka, stvaraju barijeru (zaštitni sloj) između vašeg nokta i laka. Mnogi od ovih učvršćivača hidriraju kožu oko noktiju, pomažu njihovom rastu, sprečavaju lomljene. Ovi preparati deluju tako što isporučuju vitamine, minerale, antioksidanse i sastojke za negu, kao što je hijaluronska kiselina, direktno na nokat, a kako biste brzo postigli rezultate, preporučujem da ih mažete ispod sloja laka, u dva sloja, dva puta nedeljno, savetuje Jin i predlaže listu preparata, na kojoj se nalaze proizvodi i njenog brenda. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by JINsoon (@jinsoon)

To svakako nisu najskuplji preparati na svetu, kao jedan od najboljih Jin predlaže proizvod za jačanje noktiju brenda Olive&June Nail Strenghtener ( košta oko 14 dolara).

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Olive & June (@oliveandjune)Tekst: J. M. Fotografije: Profimedia, Instagram 

Ali ih ima još, a neki od najboljih na svetu su: Nail Tek Xtra 4 (može da se kupi na Amazonu, košta 10 dolara), Onyx Professional Hard As Hoof Nail Strengthening Cream (Amazon, 8 dolara), OPI Nail Envy Nail Strengthener Treatment (OPI je malo skuplji i na Amazonu košta oko 20 dolara), L’Occitane Shea Nail And Cuticle Oil (23 dolara), Sally Hansen Hard as Nails Serum (6 dolara). 

Tekst: J. M. 

Fotografije: Pexels, Instagram