LEPOTA / Make up

Golden-hour glam: Kako da se šminkate dok ste na odmoru

Iako na moru ne volimo da se šminkamo i da odmarajući dušu i telo, odmorimo i kožu na licu, najčešće ponesemo bar nešto od šminke “za svaki slučaj”. Ako je destinacija na koju idete iole atraktivnija, onda će vam se sigurno desiti neki poziv na večeru ili u izlazak, pri čemu ćete poželeti da izgledate što lepše. Evo kako da koristite šminku, a da ne preterate.

Bronzer

Nanosite bronzer na obraze, nos, čelo, iznad usne. Sigurno je da već trećeg dana na moru barem malo pocrnite, a bronzer će to dodatno istaći, plus će, s obzirom na to da govorimo o večernjoj šminki, lice dobiti dodatni sjaj. Najbolje je upotrebljavati kremaste bronzere, a njih nanositi prstima, no, ako ste vešte s četkom – samo napred, bilo koji bronzer leti, bolji je nego nijedan. Uz zlatni izgled dovoljno je da stavite malo maskare, iscrtate obrve i crveni ruž.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Zendaya <3 (@love_daya._)

Metalik senka

Možda je previše da na moru iscrtavate oči ajlajnerom ili da stavljate mat senku. Dovoljno je da stavite samo malo sjaja na kapke, bronzanog, srebrnog ili zlatnog, prstima, da je senka kremasta, kakva je na primer Bobbi Brown’s Longwear Cream Shadow u stiku, ili puderasta poput Pat McGrath Labs’ Limited Edition MTHRSHP: Rose Decadence. Malo ovih senki možete naneti na vrh ključne kosti, pa čak i kao rumenilo.

Baza

Potrudite se da ne nosite puder, to vam zaista nije potrebno na odmoru. Ako vam se lice sija, probajte Charlotte Tulbury’s Hollywood Flawless Filter hibridna formula koja predstavlja kombinaciju korektivne kreme i seruma, a preko stavite samo malo hajlajtera na obraze, vrh nosa i iznad usne. Ukoliko se mnogo sijate, samo malo blagog pudera u prahu na T zonu i mrvicu korektora u uglove očiju.

Rumenilo

Ako ste izgorele na suncu ili prirodno malo pocrvenele nakon sunčanja, sigurno vam rumenilo neće ni pasti na pamet (probajte bronzerom da zakamuflirate stvari ili je možda najbolje da tretirate lice nekim hladnim maskama dok crvenilo ne nestane), ali ako je sa vašom kožom sve okej i samo ste blago preplanuli, nakon bronzera, stavite samo mrvicu kremastog rumenila na obraze. Najbolji izbor su koralni tonovi (deluju tako žive i sveže), pink, breskva, terakota. Probajte Rose Inc Blush Divine Radiant Cheek&Lip Color in Anemone, koja će vas osvežiti. Možete staviti tačkicu ovog rumenila na vrh nosa, malo na kapke i na usne, pre nego što stavite balzam.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Rose Inc (@roseinc)

Tekst: J. M. 

Fotografije: Pexels, Instagram