Moodboard: Jovana Krneta preporučuje nam provereno dobre beauty proizvode

Svoj umetnički afinitet Jovana Krneta iskazuje na različite načine, od studija na Univerzitetu primenjenih umetnosti do modnih pista kojima samouvereno vlada kao neizostavno lice renomiranih brendova kao što su Tom Ford, Max Mara, Issey Miyake, Gucci, Alexander McQueen, Marc Jacobs, Valentino, Armani… Iako je trenutno potpuno involvirana u svet mode, crtanje je njena pasija i deo svakodnevice, kojim izražava svoju percepciju onoga što je okružuje, doživljava, o čemu razmišlja i šta oseća. Poimanje lepote, kratko nam je apsolvirala, izdvojivši svoje beauty favorite.  

Koliko se vaše poimanje pojma lepote promenilo otkad se bavite modelingom? Kako biste je definisali? 

Lepota je nešto što dolazi isključivo iznutra, modeling mi je kroz praksu to potvrdio. Svako osećanje i misao ispoljava se na licu i kroz oko kamere na fotografiju.

Čini se da trend biti lep nikada nije bio prisutniji. Mislite li da je lepota ulaznica za uspeh? Koliko je vama pomogla u poslu kojim se bavite?

Lepota je važna i početna ulaznica za moj posao, ali nije nešto što održava uspeh. Važan je karakter, ličnost, snaga, istrajnost, doslednost i osmeh.

Zdrav način života i nega usko su povezani. Otkrijte nam vašu dnevnu rutinu brige o telu i licu. 

Ujutru koristim kremu sa faktorom, a pred spavanje nakon ispiranja lica kolagen serum i noćnu hidratantnu kremu.

Koje skin-care proizvode biste izdvojili kao neizostavne i preporučili ih devojkama? 

Definitivno masku za lice koju donosim/naručujem iz Azije. Ako ste u prilici toplo preporučujem Keana Rice Mask. Clarins roll-on eye depuffer krema za podočnjake, Cera-Ve Foaming Facial Cleanser For Normal To Oily Skin, Cosrx Advanced Snail 92 All In One Cream

Budući da ste i umetnica, kako gledate na koloristički svet make-upa?

Volim da se igram sa šminkom i bojama, uvek sam volela dark ruž za usne, ljubičastu bih izdvojila, kao i crvene senke i olovke za oči ili plave. 

Koju šminku biste izdvojili kao ključ koji pravi razliku? 

Karmin.  

Otkrijte nam neki trik za postizanje instant svežine. 

Maska za lice koju sam pomenula i izdvojila kao proizvod koji bih svakoj devojci preporučila moj je favorit.

Razgovarala: S.M.

Foto: Bryan Liston