Instant transformacija: 5 trikova za nanošenje rumenila

Koliko god da volite korektor ili providnu podlogu, kada je šminka u pitanju, rumenilo, ipak, u najvećoj meri može brzinski da transformiše izgled vašeg lica. 

Iako je rumenilo u prahu odlično za dugotrajnu pokrivenost obraza prirodnim crvenilom ili divnim zlatim tonovima, tečna i ona poput balzama su rumenila na koja treba da obratite pažnju. Savršena za postizanje divnog mladalačkog sjaja, jedna od njihovih prednosti je i ta što ne morate koristiti četke, već ih komotno možete nanositi prstima.

Evo kako da, u samo pet koraka, postignete sjajnu, pomalo vlažnu teksturu kože, koja je već nekoliko godina u trendu, a imaju je, na primer, Hejli Biber, Zendaja, Ema Stoun. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by BYRDIE (@byrdie)

Bebećim koracima

Ako ste navikle na rumenilo u prahu, a želite da pređete na kremasto, probajte sa proizvodima kuće Rose Inc, kao što je na primer Blush Divine Radiant Cheek & Lip Color (nanosi se i na obraze i na usne), a koje na licu izgleda poput prirodnog rumenila, posebno kad se nanosi prstima. Na obrazima ostavlja skoro polumat završetak i oponaša prirodan izgled kože, bez sjaja. Utapkajte formulu prstima nagore, ako želite prirodan izgled koji će trajati celog dana.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Rosie HW (@rosiehw)

Multitaskujte

Kremasta rumenila su obično savršena boja ne samo za obraze već i za usne i kapke. Ako ih nanesete na sva tri dela lica, dobićete izgled koji je konzistentan. Ako koristite rumenilo koje je tečno, utrljajte ga malo jače prstima, jer ono ima intenzivniji pigment i boja se na licu začas stvrdne, pa može da izgleda kao mrlja. Dakle, prsti, prsti, prsti i blendanje, blendanje, blendanje. Ako niste vešte, koristite sunđer – lakše se upotrebljava nego četka.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Emma Stone (@emmastoneg)

Razmišljajte o onome što je ispod

Tu mislimo na podtonove kože, pre nego na podlogu koju upotrebljavate. Ako je on topao, igrajte se sa nijansama plavih tonova, dok će narandžasto-crvene nijanse uravnotežiti hladnije podtonove. Razmislite i o intenzitetu boje. Ako imate bledo lice, lepo je malo ga zarumeneti. Breskva nijanse uglavnom odgovaraju svim tonovima kože, a pružaju zdrav izgled. Ako imate malo tamniji ton, lepše je koristiti svetlije nijanse.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Zendaya (@zendaya)

Nanošenje je ključno

Mislite da morate da birate između bronzanog i ružičastog rumenila? Ne morate, možete staviti oba.  nakon nanošenja kremastog bronzera, rozikasto rumenilo stavite samo na ciljano mesto, a uglavnom se (za sve oblike lica) pokazalo da je najbolje tačno na sredini jagodice, a ako koristite boju breskve – nanesite ga malo šire, iznad i okolo jagodica, pa ga nežno izblendajte prema spolja, kako biste dobili osunčan izgled. Na vrh nosa stavite malo bronzera, da izimitirate preplanulost i nikad, ali nikad, ne stavljajte rumenilo blizu nozdrva.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Emily Ratajkowski (@emrata)

Final touch

Ako vam je koža masna, postoji opasnot da “pojede” svako, pa i kremasto rumenilo. U ovom slučaju je sasvim okej da koristite puder u prahu, ali bez talka, koji će da zaključa kremast izgled na vašem licu, bez da postane mat. Probajte RMS Beauty proizvod, Un, koji je na licu nevidljiv, dakle prirodan, ne isušuje kožu i ne stvara naslage na licu.

Tekst: Jelena M.

Fotografije: Profimedia, Instragam