Nicolas Degennes napušta Givenchy

Posle više od 20 godina u Givenchy Parfums-u, Nicolas Degennes, umetnički makeup direktor napušta brend.

30. juna 2021. godine Givenchy Parfums i Nicolas Degennes zaključuju istoriju saradnje koja traje više od dve decenije. Tokom ovog vremena, Nicolas je uspeo da stvori desetine kolekcija, stotine nijansi i proizvoda, ponovo je osmislio uobičajene formate kozmetike, od maskare sa pompom četkicom do serije proizvoda Prisme Libre.

„Kreativna hrabrost Nicolas Degennesa, njegova stručnost u svetlosti i teksturi i strast za bojom doprineli su razvoju Givenchyjeve linije šminke“, kaže pres služba brenda. “Neočekivani i atraktivni proizvodi su dekorativnu kozmetiku podigli na status – luksuzni dodatak “.

U vreme Degennes-a kozmetika Givenchy postala je kultna. Ruževi Le Rouge-a-Porter i Le Rouge predstavljeni su u kožnim futrolama i svake godine menjali su svoje luksuzno „ruho“.

Još uvek nije najavljeno šta će Nicolas Degennes raditi u budućnosti. Možda će njegovi projekti biti povezani sa Japanom, koji obožava.

Podsetimo se da je Degennes pre nego što se pridružio Givenchyju kao umetnički direktor studirao umetnost i fotografiju, a zatim je radio kao šminker – iza kulisa modnih revija i sa poznatim ličnostima.

foto:Pinterest