grazia
X

Make up

Od sada nosimo rumenilo umesto senke

Kada se Riz Viterspun pojavila na crvenom tepihu na dodeli SAG nagrada, sinulo nam je - "eye blush" će definitivno biti vodeći makeup trend 2022. godine. 

Da, tako je kao što zvuči - ove godine, rumenilo nosimo umesto senke, pritom ne odustajući od njegove prvobitne namene, isticanja jagodica. Dakle, kako bi naša makeup rutina bila maksimalno pojednostavljena, svoje omiljeno rumenilo treba da nanesete na kapke, jagodice i nos, pa čak i usne, kako biste postigli ovakav osveženi monohromatski look - kao stvoren za tople mesece koji nam dolaze. 

Budući da rumenilo postaje višenamenski makeup proizvod, savetujemo vas da odaberete njegovu kremastu varijantu (naročito zbog usana), ali svakako se možete voditi svojim dosadašnjim navikama. 

Zanimljivo je, pak, da je "eye blush" makeup trend zapravo inspirisan mega popularnom serijom "Bridžerton" i šminkom koju je proslavila njena glavna glumica Fibi Dinevor. Naravno, ovde treba imati na umu da rumenilo nikako ne bi trebalo da bude upadljivo (za razliku od lookova koje smo mogli da vidimo na nedeljama mode) - ipak nam je potrebno nešto suptilnije i za "svaki dan". Zato pronađite savršenu nijansu u skladu sa svojim tenom, kako biste postigli prirodan izgled koji je takođe jedan od vodećih beauty trendova ove godine. 

Foto: Profimedia

Priredila: I. T.

Pročitajte još

Povezane teme

Trendovi

5 beauty trendova koje kopiramo sa Nedelje visoke mode u Parizu

Od minimalističkih i sjajnih do tamnih i metalik, donosimo vam beauty trendove direktno sa modnih pista za proleće/leto 2023.

Trendovi

Vraća nam se prirodna lepota

Za sada samo jedna, ali vredna, advertajzing kompanija više neće raditi sa inluenserima koji retuširaju svoja tela ili iltriraju lica za reklame. Jesmo li počeli da okrećemo leđa v...

Fitnes

Opsesija zdravom hranom

Fokus na navodno zdrave namirnice može se pretvoriti u suprotnost i dovesti do ortoreksije, sve češćeg problema koji ugrožava zdravlje

Nega kože

Sve većoj popularnost LED maski za lice svedoči i "Emili u Parizu"

Poznati je toliko vole, da je prenose i na svoje likove.