Otkrivamo trikove zbog kojih će veštačke trepavice izgledati prirodno

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ayah Mufleh (@ishimmer_)

Veštačke trepavice, baš kao i nadogradnja kose ili preplanuli ten postignut u solarijumu, imaju izuzetno lošu reputaciju – uostalom, kao i sve što je na bilo koji način lažno. No, reklo bi se da je ovo pomalo licemerno razmišljanje, naročito ako uzmemo u obzir to koliko šminke smo u stanju da stavimo na sebe i promenimo lični opis, ali to je sada druga tema.

Uglavnom, ovaj makeup dodatak možda jeste veštački u smislu materijala i načina izrade, ali daleko od toga da nužno garantuje takav veštački izgled. Budući da se najbolji makeup artisti ozbiljno zalažu za povratak prirodnosti, nije ni čudo što se to nastojanje više ne odnosi samo na količinu i način primene šminke, već i na detalje kao što su upravo veštačke trepavice. 

Poznate ličnosti kao što su Gema Čan, Rouzi Hantington-Vajtli i Džidži Hadid, verovali ili ne, gotovo uvek nose veštačke trepavice, ali ako malo bolje pogledate – nikada ne biste pogodili! Najbolja mera za nešto veštačko je zapravo ta da – izgleda prirodno!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ayah Mufleh (@ishimmer_)

Najpre, jako je važno da odaberete adekvatne veštačke trepavice – one treba savršeno da odgovaraju vašem obliku oka, vašem licu, pa i stilu šminkanja. Ukoliko ikada naletite na mogućnost virtuelnog isprobavanja trepavica – iskoristite je! Čak, na stranim sajtovima možete da obavite ovaj “test”, a da potom u omiljenoj prodavnici pronađete najpribližniji model trepavica za koji ste ocenili da vam najbolje pristaje.

Evo i nekoliko saveta za odabir – ukoliko imate krupne, okrugle oči, isprobajte “mačkaste” trepavice, dok, ako imate sitne oči sa spuštenim kapcima, izbegavajte duge trepavice i odlučite se za one kraće, prirodnije, koje će vizuelno otvoriti oči. 

Pročitajte još i: Da li ricinusovo ulje pomaže u rastu trepavica?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ayah Mufleh (@ishimmer_)

Pre nego što stavite veštačke trepavice, obavezno uvijte svoje prirodne – proces će tako biti mnogo lakši! Osim toga, najjednostavniji način da ih aplicirate jeste da gledate nadole, te stavite ogledalo na sto i pratite sledeće korake:

  1. Veoma nežno i pažljivo izvadite trepavice iz pakovanja.
  2. Izmerite dužinu trepavica u odnosu na dužinu kapka i po potrebi skratite višak.
  3. Što su veštačke trepavice uvijenije, biće vam lakše da ih stavite. Zato, obmotajte trepavice oko prsta na nekoliko sekundi.
  4. Štapićem za uši nanesite izuzetno malo lepka na same trepavice i sačekajte nekoliko sekundi da se prosuši. Najveća greška u ovom koraku je ta da stavljate previše lepka ili da ne čekate da se lepak osuši. Što je lepak suvlji, to će se trepavice lakše zalepiti, koliko god vam to zvučalo nelogično.
  5. Gledajući nadole, zalepite trepavice na gornju liniju trepavica, a ako niste sigurni da ste dovoljno precizni, upotrebite pincetu. 

Na kraju, dobro je znati da svoje veštačke trepavice možete da koristite ponovo, samo je važno dobro ih očistiti od lepka i maskare (ukoliko je stavljate pored korišćenja trepavica). 

Foto: Instagram / Ayah Mufleh

Priredila: Grazia