Ovako će karmin i dalje ostati otporan na poljupce

Kako bi vaše usne bile u prvom planu, a pritom ruž za usne uvek na svom mestu, bez razmazivanja, skupljanja u porama i slično, dajemo vam savete kako to da postignete.

1. Piling za usne mekane poput somota

Pilinzi za usne i negujući proizvodi pomažu u uklanjanu sitnih čestica kože od perutanja i pružaju neophodnu hidrataciju. Domaća sredstva kao što su talog od kafe, smeđi šećer, morska so, maslinovo ulje i med takođe mogu da budu od pomoći. Četkica za zube je odlično i povoljno sredstvo za piling. Pilinzi su posebno pogodni ako koristite tečne karmine, jer ova vrsta karmina naglašava neestetske čestice od perutanja kože.

2. S prajmerom karmin traje ceo dan

Nakon što usne nežno očistite, nanesite prajmer za povećanje usana. On blago pecka i pomoću ekstrakta čilija i mentola usnama daje više volumena i čvrstoće. Zatim nanesite dugotrajni karmin. Odmah pošto se tečni karmin osuši, on može da traje ceo dan, a posebna formula obezbeđuje da ostane otporan na poljupce. Hidratantni štapić za negu štiti osetljivu kožu usana od isušivanja. Na kraju dana, karmini s efektom super stay mogu vrlo jednostavno da se uklone pomoću tufera za skidanje šminke.

3. Punije usne pomoću konturisanja

Konturisanje ne postoji samo za nos ili kosti lica, jer i pune usne mogu da se iscrtaju! Odaberite olovku za usne koja, po mogućstvu, odgovara prirodnoj boji usana i koja će da oiviči usta na samoj liniji usana. Kako bi usta delovala malo veće, istom olovkom za usne možete da pređete blago izvan ivica usta. Postupajte posebno oprezno kod luka usana, inače rezultat rzo može da postane neprirodan. Zatim usne našminkajte karminom iste boje.

4. Povećanje s dve nijanse

Još jedna tehnika za dodavanje volumena usnama jeste trik sa dve nijanse, to jest takozvano „two tone“ povećanje. Kako to učiniti: prvo nanesite proizvod za povećanje usana kao podlogu. Zatim izaberite dva karmina iz iste porodice boja. Tamniji karmin nanesite na spoljnu ivicu usana, a svetliji na unutrašnju. Lagano spojite usne i protrljajte ih, kako biste spojili prelaz. Za finiš sa sjajem s punim volumenom na kraju nanesite svetli sjaj za usne.

5. Ovako će karmin da ostane otporan na poljupce – tokom celog dana

Male popravke tokom dana učiniće da usne izgledaju lepo i negovano celog dana. Nakon jela, nežno istapkajte usne salvetom i nemojte da ih trljate. Malo kozmetičko ogledalo u vašoj torbici posebno je praktično. Jedan pogled u ogledalo i videćete da li karmin treba popraviti.

Tekst: S.M.

foto: Profimedia