LEPOTA / Make up

Make up

Kako da našminkate obrve, a da izgledaju prirodno

Prateći aktuelne trendove, lako je zaključiti da je prirodan izgled (ponovo) u modi. Ovo se odnosi na svaki njegov segment, počevši od načina na koji stilizujemo kosu, pa sve do načina na koji se šminkamo. Fokus je više na nezi, a manje na “pomoćnim sredstvima” kojim dolazimo do željenog efekta.

Kada govorimo o prirodnosti, oblast koja nam može zadavati najviše glavobolje upravo je šminka – kako pronaći pravu meru? Da li je ono što mi smatramo prirodnim zaista prirodno? 

Ako po strani ostavimo ten kod kog je najlakše pogrešiti, obrve su sledeći izazov – šta kada želimo da izgledaju prirodno, ali ih baš i ne možemo pustiti da takve budu jer nemaju oblik i gustinu, odnosno, šta kada ih ipak treba našminkati?

Zaboravite na sve *one* varijante prenašminkanih obrva koje su iz nekog razloga pre nekoliko sezona uspevale da opstanu – danas znamo kako da našminkamo obrve, a da one izgledaju zaista prirodno i lepo. I, što je najvažnije, zaista je lako!

Transplantacija obrva je novi beauty trend, a mi vam otkrivamo sve što treba da znate o ovom tretmanu

Najpre, upotrebite preciznu olovku za obrve čiji trag može da imitira izgled dlake. Naravno, možete koristiti i klasične olovke u vidu krejona ali je u oba slučaja važno da izbegnete oštre ivice – ovde želimo smokey efekat.

U slučaju da vam je tako lakše, a nije potrebno da menjate njihov oblik, za šminkanje obrva možete koristiti i senku za obrve koja će vam odmah obezbediti prirodniji izgled. 

Ukoliko ste pak zadovoljni oblikom i gustinom obrva, ali želite diskretno da ih stilizujete, isprobajte neku od maskara za obrve u boji. A, ukoliko ste pak upotrebili olovku ili senku, biće dovoljno da upotrebite providnu maskaru, odnosno gel za obrve. Začešljajte ih blago nagore i voilà!

Foto: Pexels

Priredila: I. T.