LEPOTA / Make up

Dopamine Glam: Šminka koja podiže raspoloženje

Svako ko se barem ponekad šminka, zna u kojoj meri mejkap može delovati na to da se osećamo bolje. Ali, šminka koja automatski popravlja raspoloženje, izaziva lučenje dopamina i služi u svrhu terapije – to definitivno može novi dopamine beauty trend.

Dopamine beauty trend usko je povezan sa mejkap artistom (lik koji je zaslužan za neke od najboljih izgleda pevačice Bijonse), Sirom Džonom, koji je izumeo nešto što se zove dopamine glam.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by S I R J O H N (@sirjohn)

Šta je to zapravo?

Ugledajući se na trend u šminkanju koji  je bio popularan osamdsetih godina, za vreme disko ere, dopamine glam beauty je ništa drugo do eksperimentisanje sa raznim, jarkim, bojama i nekonvencionalnim načinima nanošenja mejkapa. Cilj? Da podigne vaše raspoloženje na maksimum i želja da se osećate dobro zahvaljujući neurotransmiterima.

Kada govorimo o mejkapu koji izaziva lučenje dopamina na pamet nam padaju jarki, smeli ruževi, neon roze rumenilo ili ono  boji kajsije, ajlajneri u boji, mnogo šljokica i cirkona koje ćemo stavljati u uglove očiju, na donji kapak ili ispod obrva.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lou (@makeupbylourose)

Dopamine glam ne odnosi se, naravno, samo na lice. Ako volite šminku generalno, onda sigurno volite i šarene nokte i neki ludi manikir.

Odličan nail art, pa i neki ludi dodaci i boje za kosu, ako znate kako da ih koristite mogu vam pomoći da se u svakom trenutku osećate dobro.

Tekst: Jelena M. 

Fotografije: Profimedia, Instagram