LEPOTA / Make up

3 makeup trenda za neveste koji će biti popularni ove godine

Da budemo potpuno iskreni, svakoj nevesti je najvažnije to kako će izgledati za svoj veliki dan. I da, venčanica jeste na top poziciji na listi prioriteta, ali rame uz rame sa njom jesu i šminka i frizura.

Kada je reč o makeupu, u skladu sa opštim beauty trendovima za 2022. godinu, prirodni, “čisti” lookovi biće dominantni i na bridal sceni. 

Koža treba da izgleda kao koža, odnosno, zaboravićemo na upadljivo konturisanje i preveliku količinu hajlajtera. Manje je više, a ovo pravilo naročito važi kada je u pitanju ten. Naravno, ukoliko se opredelimo za minimum šminke, važno je da nega kože bude na zadovoljavajućem nivou, a za to će vam biti potreban pre svega kvalitetni hidratantni serum, a nikako nemojte preskočiti ni prajmer koji će “zamagliti” sitne nepravilnosti i pore, dajući vašem licu predivan izgled. Ovo pravilo, naravno, ne treba da primenjujete samo nekoliko dana pred venčanje i na sam dan venčanja, već bi trebalo da vam postane rutina i za svakodnevnu negu i šminku. 

Uz prirodni ten neizostavno je rumenilo koje će vašem licu dati svežinu. Rumenilo je uveliko na samom vrhu makeup trendova, ali kako je u pitanju nežna i suptilna prilika kakvo je venčanje, i ovaj makeup korak treba da bude takav. Diskretno roze ili rumenilo u breskvastim nijansama savršeno će istaći vaše jagodice i upotpuniti celokupan “no-makeup” look.

Na kraju, već pomenutoj prirodnosti u pomoć priskače i dodir šljokica, inspirisanih mega popularnom serijom “Euforija”. Naravno, nećemo preterivati, manje je definitivno više, naročito ako uzmemo u obzir činjenicu kako šminka izgleda obasjana blicevima. Ukoliko se odlučite za šljokice, neka one samo diskretno naglase vaše kapke i neka budu u nekoj neutralnoj nijansi. 

Foto: Instagram

Priredila: I. T.