LEPOTA / Make up

Make up

Kako šminkamo oči ovog leta

Letnji meseci pozivaju na nešto suptilniji mejkap na očima, bilo kad su u pitanju boje, bilo kad je u pitanju tehnika, jer ko želi tone ajlajnera i senke na kapcima, kad se napolju topi asfalt?

Ipak, ponekad se i leti moramo šminkati i zato “rashladite” četkicu, pa da krenemo! Predstavljamo tri letnja trenda šminkanja očiju.

Color Pop

Kad je jak kolorit u pitanju, leti je najlakše staviti jarki karmin na usne i završiti sa šminkanjem. A opet, ponekad baš želimo da istaknemo i oči i usne i obraze. I zato, na ostatak lica stavite minimum mejkapa, a kapke istaknite ajlajnerom u boji ili senkom u neonskim nijansama. Koristite ajlajner u gelu, tik uz ivicu trepavica. Senku, obavezno kremastu, nanosite oštrijom četkicom, takođe uz trepavice. Crna maskara je uvek odlična, ali preko leta probajte da se igrate sa braon – odlično se slaže uz sve boje očiju, a daje im topliji pogled. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Gigi Hadid (@gigihadid)

Chic shimmer

Gliter nikako nije rezervisan samo za šminkanje na muzičkim festivalima ili dočeke novih godina. Povratkom Y2K mode, trend šljokica osvojio je i bjuti industriju, pa sad svi žele da sijaju (setite se junakinja iz serije Euphoria i uticaja koji je ona imala na devojke širom sveta kad je šminka u pitanju). Kapak namažite senkom neutralne boje, a sjajniju stavite u ugao oka ili nanesite samo metalik ajlajner. Možete se igrati i cirkonima – lepite ih ispod obrva, na sredini i u sam ugao oka.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bella 🦋 (@bellahadid)

Summer smoke

Kad je smokey-eye tehnika u pitanju, na kapak se obično nanosi crna senka, ali leti možete prekršiti to pravilo. Probajte sa sivom, maslinasto zelenom, pa čak i sa tamno braon (za stvaranje dubine). Na sredinu kapka stavite boju šampanjca ili se poigravajte sa bilo kojom bojom. Isprobajte nijanse Westman Atelier senki – Eye Pods in Les Nuits. Pogledajte kako smokey-eye tehniku na crvenim tepisima demonstrira Lili-Rouz Dep, koja obavezno nosi crni krejon na donjem kapku, koji oku daje oštrinu.

Tekst: Jelena M. 

Fotografije: Shutterstock, Instagram