U bekstejdžu sa Luciom Picom: makeup look-ovi inspirisani modernim glamurom

Predstavljajući ready to wear proleće/leto 2021 kolekciju ove nedelje u Grand Palais-u u Parizu, moderna kolekcija Virginie Viard bila je zasnovana na mnoštvu monohromatskih stajlinga sa dodirima pastelno ružičaste boje.

Ove boje primenjene su i u šminkanju. Makeup-om Lucia Pica fokusirala na oči sa vrlo sofisticiranim mat finišem na koži.

Lucia je objasnila je da je film bio inspiracija za makeup look-ove. “Reč je o kinematografskoj ženi, šminka je izuzetna, jaka i ženstvena sa minimalističkim glamurom. Sve je u mat izgledu, a devojke se osećaju pomalo nedodirljivim.“

Svakako, šminka za oči je izgled koji ćemo usvojiti, a koja će kroz ovu i narednu sezonu imati mekani mat finiš, šik i svež izgled koji će možda neke odmaknuti od preterano našminkanih očiju koje su svuda po društvenim mrežama.

Lucia Pica objašnjava kako da postignete ovakav makeup look:  „Trik da se postigne ovakav izgled je da se baza korektora Le Correcteur de CHANEL stavi preko celog kapka, a zatim stavi sivo-crna senka direktno na kapak pomoću ravne četke i onda namaže po celom kapku. Ključne palete korišćene za modnu pistu su Les 4 Ombres u sivoj boji i nova paleta 334 Modern Glamour. Na usnama je korišćena olovka Nude Brun za oblikovanje linije usana, Rouge Allure Velvet Extreme ruž za usne u modernom stilu dovršio je izgled modela.

Govoreći u bekstejdž o svom omiljenom proizvodu, Pica kaže: „Posebno sam uživala kada sam koristila kompaktnu podlogu Ultra Le Teint, jer je to kremasta puderasta podloga, ali deluje vrlo lagano, poput vela. Zaista sam volela da je koristim, jer mi je dala onu mat zamućenost tj finiš koji sam tražila.”

Pogledajte neke od makeup lookove sa modne piste Chanel i šminku koja je korišćena prilikom šminkanja.

CHANEL Les 4 Ombres in 344 Modern Glamour 

CHANEL Les 4 Ombres in Blurry Grey

CHANEL Rouge Allure Velvet Extreme Modern