Zamke nanošenja šminke

PODLOGA U BOJI VAŠEG TENA

Ovo je uobičajeni problem sa vrlo jednostavnim rešenjem. Podloga je jedan proizvod koji morate isprobati pre nego što je kupite. Ten može imati različitu dubinu i podtonove. Isto važi i za podlogu. Kada odredite ton boje kože, jednostavno morate pronaći dubinu boje koja najbolje odgovara. Najlakši način da pronađete podudarnost je da odaberete nekoliko nijansi i nanesete tapkanjem svake (u nizu) duž linije vilice. To uradite na prirodnom svetlu.

ČETKICE MORAJU BITI ČISTE

Svakodnevno korišćenje četkica zahteva njihovo redovno čišćenje. Ukoliko su prljave, prožete su bakterijama koje izazivaju probleme na koži, a i proizvod koji nanosite neće imati isti efekat kao kad to radite čistim četkicama. Zato ih redovno perite, a povremeno ih zamenite novim.

BIRAJTE MAT BRONZER

Nanošenje svetlucavog bronzera može izgledati zamrljano i neuredno. Mat formula, kao što je mlečni mat bronzer za šminku ili mat čokoladni bronzer, zagrejaće vaš ten i dati prirodan izgled, osunčanog izgleda, bez sjaja.

OLOVKA U NIJANSI USANA

Nanošenje tamnije boje olovke ostavljamo u ranim 90-im, kada je to bio trend. To je zastarelo i veoma loše izgleda. Koristite olovku koja odgovara vašoj boji usana, ne samo da će učiniti da vaš ruž izgleda prirodnije, već će i pomoći da duže traje.

MERA U NANOŠENJU PUDERA

Upotreba previše pudera uglavnom će istaći nedostatke i samim tim izgledaćete starije. Često žene sa masnom kožom imaju tendenciju da popravljaju šminku puderom tokom celog dana, što je pogrešno. Zato što se puder akumulira. Dakle, kada ga nanesete na sjajna područja, šminka zapravo izgleda teško i glatka i može koži dati sivkasti ton. Umesto pudera, bolje je koristiti listiće koji upijaju višak sebuma.

OBLIKOVANJE OBRVA

Dobro oblikovane obrve mogu poboljšati vaše crte lica, otvoriti oči i oduzeti godine vašem izgledu. Dok tamni, teški lukovi mogu učiniti da izgledate previše našminkano, čak i teatralno. Da biste popunili sva retka mesta i izgledali prirodno, preporučuju se mekše formule.

PREVIŠE SVETAO KOREKTOR NIJE POŽELJAN

Za većinu žena, korektor je svakodnevnica, ali samo zato što ga redovno koristite ne znači da to radite kako treba. Mnogi biraju korektor koji je previše lagan u nadi da će poništiti tamu ispod očiju, ali realnost je da na kraju izgleda teško, dajući vam one užasne rakunske oči, a može čak i da pogorša bore i podočnjake više. Korektor bi trebalo da bude za nijansu svetliji od vaše kože da bi dodao efekat posvetljavanja.

PRETERANI SJAJ

Sjaj je dobar, ali previše svetlucanja ne izgleda dobro. Za suptilniji efekat odaberite prirodni hajlajter, bez previše srebrnog efekta. Četkicom ga nanesite na vrhove jagodica, unutrašnje uglove očiju i duž mosta nosa.

Tekst: Snežana Milošević

Foto: Pexels