Bakučiol: Nova antiejdž superzvezda, bolja i od retinola

Ulazite u dvadesete, prešle ste tridesetu, imate 40+ ili ste nadomak menopauze – sasvim sigurno je da, iako niste beauty ekspert, zahvaljujući medijima i društvenim mrežama dobro poznajete svoju kožu. Znate svoj tip, vrstu nege, koja maska vam odgovara, koja krema i koji serum. Iako se ponekad trendovi u nezi menjaju brže nego samo stanje naše kože, s vremena na vreme se pojavi neki proizvod ili supersastojak koji izazove pravu beauty revoluciju i promeni sve. 

Antiejdž zvezda o kojoj će se najviše pričati u 2023. godini, sasvim sigurno je bakučiol. Prirodni sastojak koji se godinama koristi u ajurvedi i tradicionalnoj kineskoj medicini (kao lek), glavna je komponenta nove NIVEA CELLULAR EXPERT LIFT linije protiv bora, koja se sastoji od samo dve kreme – za dnevnu i noćnu negu, kao i maske za lice. Ne verujete da su vam za savršenu negu dovoljne samo dnevna i noćna krema? Čitajte dalje. 

Karakteristike dnevne i noćne kreme razlikuju se u zavisnosti od potreba naše kože tokom dana i noći, kada imamo drugačiji bioritam. Dok dnevna krema, osim što hrani, štiti od sunca i raznih štetnih faktora iz spoljašnje sredine, noćna regeneriše kožu i čini da ujutru izgledamo svežije. Maska je tu za povremeno korišćenje – ako osetimo da koža nije dovoljno hidrirana, ako ima neki problem ili jednostavno onda kada želimo dodatno da zablistamo.  

U vreme kada od proizvoda za negu ne tražimo samo kvalitet već i funkcionalnost – zašto bismo imali deset proizvoda ako umesto toga dva zadovoljavaju naše potrebe – stručnjaci iz brenda NIVEA razvili su dve nove, revolucionarne formule. 

Vodeći se potrebama savremene žene koja čini sve što je u njenoj moći da se što duže oseća mladom i na neki način spreči prirodni proces starenja koji se ogleda u smanjenoj proizvodnji kolagena, slabljenju vezivnog tkiva i čvrstine kože, njenom opuštanju, slabljenju kontura i dubljim borama, brend NIVEA razvija inovativnu formulu.

Nova NIVEA CELLULAR EXPERT LIFT linija protiv bora, koja se zasniva na veoma efikasnoj kombinaciji čistog bakučiola i dve različite vrste hijaluronske kiseline, rekreira ćelije kože i čini da se one ponovo ponašaju kao ćelije mlađe.

Bakučiol  – antiejdž superzvezda

Bakučiol, koji se pravi od semena ili listova biljke Babchi (Psoralea corilifolia), kao nova superzvezda u nezi protiv starenja pokazuje neverovatne efekte: podstiče proizvodnju kolagena u ćelijama kože za 48% za samo 4 sata*. Na taj način pomaže koži da efikasno smanjuje čak i duboke bore, koži vraća blistavost i poboljšava čvrstoću i elastičnost, ojačavajući njena potporna vlakna.

Bakučiol i njegove efekte protiv starenja često porede sa retinolom, a intenzivne studije NIVEA istraživačkog centra ukazuju na njegovu fantaštičnu efikasnost: on podstiče aktivnost ćelija kože i štiti je od oštećenja koja izazivaju slobodni radikali, te regeneriše bolje od retinola **, a ona pokazuje bolju podnošljivost.

Bakučiol, koji se kao glavni sastojak nalazi u NIVEA CELLULAR EXPERT LIFT formulama protiv starenja, i to u dnevnoj i noćnoj kremi, deluje kao kolagen buster već nakon 4 sata!* Vidljivo smanjuje bore, poboljšava čvrstinu i elastičnost kože i čini ten blistavijim i ujednačenijim. 

Bakučiol plus dve hijaluronske kiseline

Inovativne formule NIVEA CELLULAR EXPERT LIFT dnevne i noćne nege protiv starenja sadrže dve vrste hijaluronske kiseline. Makro hijaluronska kiselina obezbeđuje intenzivnu hidrataciju i njena sposobnost je da sakuplja vlagu, i to čak do hiljadu puta više od svoje težine. Koža je intenzivno hidrirana i njena gipkost poboljšana.

Mikro hijaluronska kiselina je 40 puta manja od makro hijaluronske kiseline i može da prodre dublje u slojeve kože i popunjava bore iznutra. Od sada će vaša svakodnevna rutina nege lica protiv starenja biti još efikasnija.  

Savršen duo za negu kože

NIVEA CELLULAR EXPERT LIFT dnevna krema SPF 30 protiv bora definiše konture, učvršćuje kožu i smanjuje čak i duboke bore,  dok SPF30 nudi zaštitu od štetnih dejstva UV zraka. Posle samo jedne nedelje koža je nahranjena i glatka i  primetno je čvršća, konture lica su više definisane. Posle dve nedelje duboke bore su vidljivo smanjene. Koža izgleda mlađe i izgledati ujednačenije, a posle samo četiri nedelje, celokupni ten izgleda poboljšano. Barijera kože je ojačana – ovo sprečava nove znake starenja kože.

NIVEA CELLULAR EXPERT LIFT  noćna krema protiv starenja definiše konture, regeneriše i čini kožu mekšom kožu tokom noći, čak i duboke bore su umanjene. Posle samo jedne nedelje, koža je sa manje stresa, primetno je glađa i elastičnija, dok su konture lica definisanije. Posle dve nedelje, duboke bore vidno su ublažene, koža izgleda mlađe, odmornije i glađe. Posle četiri nedelje ten i tekstura kože je poboljšana. Barijera kože je ojačana – ovo sprečava nove znake starenja kože

Extra dodatak – maska

NIVEA CELLULAR Expert Lift Sheet maska, baš kao i napredne formule za dnevnu i noćnu negu, sadrži kombinaciju moćnih aktivnih sastojaka protiv starenja koji deluju duboko na ćelijskom nivou kako bi otkrili kožu mlađeg izgleda – čist bakučiol – novu generaciju antiejdž aktivnih sastojaka. Ona pospešuje aktivnost povećanja kolagena u ćelijama nakon 4 sata od upotrebe i pomaže koži da ponovo skupi i ojača svoja potporna vlakna.*


*testirano in vitro na ćelijama kože

**testiran in vitro na ćelijama kože na odabranim krajnjim tačkama

Fotografije: Promo