LEPOTA / Nega kože

Nega kože

Hit u svetu lepote – umivanje kiselom vodom

Umivanje kiselom vodom je daleko više od običnog beauty hira, već trik koji dovodi do blistave i besprekorne kože.

Umakanje lica u činiju La Croix (najskuplje kisele vode) deluje kao nešto što bi Miranda Priestly uradila, ali takozvani “fizzy face cleanse” tretman je postao jako popularan u Japanu i Južnoj Koreji, a zapravo se zasniva na činjenicama.

Gazirana protiv obične vode sa česme

Zašto je umivanje gaziranom vodom bolje od umivanje običnom vodom sa česme? Pa, voda sa česme ima pH vrednost 7, dok gazirana voda ima pH od 5.5, koji je isti kao pH naše kože, što znači da neće iritirati vaše lice.

Još jedan razlog zbog kog je voda sa mehurićima bolja, krije se u samim mehurićima koji će pomoći razbijanje nečistoća i ulja u vašim porama, što znači da će čišćenje biti daleko dublje i manja je verovatnoća da ćete imati akne.

U slučaju da vam je potrebno još ubeđivanja, CO2 pojačava cirkulaciju u vašem licu, što će vašoj koži dati zdraviji izgled.

Pa, kako se umiti kiselom vodom? Jednostavno!

Pokvasite lice kiselom vodom
Očistite ga kao obično
Operite kiselom vodom
Osušite peškirom

Moramo napomenuti da dermatolozi ne preporučuju pranje lica kiselom vodom svaki dan, jer se vaša koža može navići na to i ozbiljno se upaliti kada dođe u dodir sa običnom vodom. Dakle, kupite flašu ili dve neke skuplje kisele vode i počastite se makar vikendom – zaslužile ste!