Lepota iz Azije: 5 tajni lepote koje prati ceo svet

Ne sluteći, sledimo mnoge savete za lepotu koji su nam stigli iz Azije, gde zajedno sa ekstremnim pogledima na lepotu, važno mesto zauzimaju beauty tradicije koje se prenose sa kolena na koleno.

Otkrivamo vam pet, koje čitav svet prati bez preterivanja.

Verujemo biljkama

Uzmimo u obzir Kinu, gde se tradicionalna medicina u velikoj meri oslanja na korisna svojstva biljaka. U Kini su uvereni da se uz pomoć lekovitog bilja možete nositi sa mnogim tegobama, uključujući probleme sa kožom. Tako, na primer, plodovi goji pomažu u odlaganju starenja, a poznata kamilica savršeno umiruje, ublažavajući upale. Naravno, različiti uslovi zahtevaju različit stepen uticaja, ali upravo je kombinacija biljnih sastojaka često nepokolebljiva osnova za svakodnevnu negu svakog od nas.

Žad za masažu

Korišćenje kamenja i kristala u nezi kože je nedavni trend koji nas je upoznao sa desetinama različitih vrsta masažera i tehnikama njihove upotrebe. Ako još uvek niste pronašli „svoj“ kamen, pružite priliku žadu. Žadni valjak ima isti efekat na lice kao suvo četkanje celog tela – poboljšava cirkulaciju krvi i uklanja toksine. Posle masaže pojavljuje se atraktivan sjaj, koža je zategnuta i kao da je osvetljena iznutra.

Domaća maska od kurkume

Kurkuma je jedan od sastojaka koji je emigrirao sa Istoka u Aziju kako bi pokazao svoj potencijal kao kozmetički proizvod. Blagotvorna svojstva ovog začina koncentrisana su u antiinflamatornim efektima, a ako lokalno primenite masku sa kurkumom, možete ujednačiti ton lica i izravnati sitne bore. Dovoljno je pomešati kašiku mleka sa kašičicom kurkume i kašičicom meda da biste dobili masku koja će za 15 minuta osvežiti ten. Ali budite oprezni: bolje je ne nanositi ovu masku na osetljiva područja kože.

Zeleni čaj

Ovaj stereotip je potpuno opravdan – u Aziji zaista piju puno zelenog čaja. Pored toga, postoje desetine vrsta za različite potrebe kože. Zeleni čaj je poznat po svojim antiinflamatornim svojstvima i sadržaju antioksidanata, što pozitivno utiče na stanje kože (osim ako naravno nemate kontraindikacije da ga pijete).

Akupresura

Podsticanje određenih procesa u telu dejstvom na određene tačke na telu je još jedna umetnost iz Azije, koju svaki ljubitelj lepote poseduje čak i na osnovnom nivou. Akupunktura i akupresura pomažu u čišćenju kože od toksina, aktiviraju prirodnu proizvodnju kolagena, glatke bore, pa čak i ublažavaju simptome ekcema i psorijaze. A osnovni elastični pritisak na kožu kako bi se hidratantna krema ili serum bolje upio neophodan je ritual samopomoći.