Novi način nege suve kože

Ukoliko u dve čaše naspete vodu, a u jednu od njih dodate ulje, ono će se podići do vrha i ostati na površini. Vremenom će voda u čaši bez ulja ispariti, dok će voda prekrivena uljem ostati na istom nivou. Ovaj eksperiment pokazuje kako se gubitak vlage sprečava nanošenjem onoga što se naziva okluzivna materija. Istim principom neophodno je rukovoditi se i pri hidrataciji naše kože.

Kožu čine dermis, koji se nalazi duboko unutar kože i epiderma, na njenoj površini. Gornji deo epiderme sadrži prirodni masni sloj, poznat kao lipidni sloj. Njegova funkcija je upravo sprečavanje gubitka vlage kože, a ulja u proizvodima za negu, stoga su neprocenjiva za adekvatnu hidrataciju. Uprkos ovoj činjenici, većina krema i losiona se proizvodi sa oko 70 odsto vode, koja jednostavno ispari čim dođe u kontakt sa vašom kožom, izazivajući hladnoću prilikom nanošenja proizvoda.

Imajući na umu značajnu ulogu ulja, Bio-Oil, jedan od vodećih svetskih brendova za negu kože, predstavlja svoj novi proizvod Bio-Oil Gel za Suvu Kožu. Moćna, hidrirajuća formulacija, osim uljane osnove koja se brzo upija, sadrži i shea buter, glicerin, Urea-u i vitamin B. Združeni, oni utiču na omekšavanje, pravilnu negu kože i eliminisanje svih neprijatnih karakteristika izrazito suve kože.

Bio-Oil Gel za Suvu Kožu se nanosi jednostavno i utrljava kružnim pokretima, a za maksimalan efekat savetuje se svakodnevna upotreba. Idealan je za osetljivu kožu i ne zatvara pore.

Klinička testiranja pokazala su da se značajna poboljšanja hidriranosti izuzetno suve kože postižu nakon dve nedelje, a četiri od pet korisnika prve znake oporavka uočilo je već posle dva dana upotrebe.